Добој: Ухапшени оштетили борачку организацију за 326.000 КМ

На подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Добој ухапшена су два лица чији су иницијали Р.И и В.Б. због сумње да су починили кривично дјело злоупотребе службеног положаја и несавјесног рада у служби, речено је Срни у добојском ЦЈБ. Ухапшени су кривична дјела починили у вријеме док су обављали функције предсједника Предсједништва и предсједника Скупштине Борачке […]

субота, април 27, 2013 / 18:10

На подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Добој ухапшена су два лица чији су иницијали Р.И и В.Б. због сумње да су починили кривично дјело злоупотребе службеног положаја и несавјесног рада у служби, речено је Срни у добојском ЦЈБ.

Ухапшени су кривична дјела починили у вријеме док су обављали функције предсједника Предсједништва и предсједника Скупштине Борачке организације Добој.

Ријеч је о Радојици Игњићу и Винку Брестовцу.

Овим кривичним дјелима нанесена је штета Борачкој организацији Добој у износу од 326.100 КМ, а за исти износ једна високообразовна установа у Добоју стекла је имовинску корист. Према незваничним сазнањима, имовинску корист за тај износ стекла је Висока пословно-техничка школа у Добоју.

Ова лица ухапшена су јуче у наставку оперативне акције "Прољеће" Министартсва унутрашњих послова Републике Српске, а која је усмјерена на откривање кривичних дјела коруптивног карактера.

Центар јавне безбједности Добој огласиће се у току дана о детаљима у вези са овом акцијом.0 КОМЕНТАРА

 1. И ово се, замислите, догађа у граду-хероју – Добоју! Послије убиства Бранислава Гарића,челног човјека СДС-а, затим убиства Драге Ђурића – Џунгле и низа других махинација и малверзација који нису објелодањене, ево малверзације у Општинској борачкој организацији.
  Наиме, Радојица Игњић, сељачић из села Брестово (родно мјесто Бранислава Гарића) и Винко Брестовац, сељачић из Подновља (То треба подвући јер Добојлија правих нема у причама о криминалу)јавно су арчили општински, тј. народни новац “ на школовање себи сличних персона.
  Е, посебно је питање ко је тим полуписменим сељачинама дао могућност да располажу великим парама и финансирају школовање на приватној школи у Добоју и не случајно чији је власник Урош Круљ, један од добојских тајкуна!
  Добој је пун писмених и способних људи, али такви не долазе на сцену послије избора 1990. године када Нинковић и компанија уводе господарење сељачина у Добоју. Исто у великој мјери наставља и СНСД.
  Но, свему наведеном кумују Добојлије, односно грађани општине Добој, који, евидентно, не воле своју дјецу, унуке и ближње своје јер доприносе да иста сељачуриј влада кркански већ двије и кусур деценије у Добоју.
  Привреда и производња у општини Добој, с изузетком Рудника Станари и творнице креча у шеварлијама, је давно пала на кољена захваљујући крканима а сада се арче и народне паре, великим дијелом намакнуте из кредита које ће, у то нема сумње, враћати и наши унуци. Још један аргумен у прилог мојој тврдњи да Добојлије не воле своју дјецу! Требало би, коначно, да се замисле над судбином младе генерације!!!

 2. Strazicanin, 28.04.2013. 00:12:49
  U principu,to je ono o cemu ja govorim.
  SDS ili SNSD,kriminal ili makar pojedini akteri su isti.
  Nama treba prvo novi pokret koji ce izmijeniti proeuro retoriku.(takvi se nadaju da ce nekim cudom biti amnestirana njihova pljacka).Eto zasto nama treba nezavisnost.
  Takvi ce se sjutra prodati crnom djavlu,samo da zadrze pozicije.
  Krkan,komunista,nacionalista,demokrata…europljanin.
  Sve po potrebi i na odredjeno vrijeme.

  I za ovo si u pravu.Narod treba da shvati koji su prvenstveno zajednicki ili nacionalni interesi(pod ovim podrazumijevam sve gradjane bez obzira na naciju) i da shvati ozbiljnost ovog mrtvila i klinca u koji nas je doveo javasluk uskogrudih interesdzija,koje pozdrzavaju (nazalost znamo zasto) i odredjeni krugovi medjunarodne zajednice.

 3. Koliko ima pravih lažnih boraca.Kad će oni biti hapšeni.DOBOJ JE PUN VELIKIH KRIMINALNIH RIBA I NIJE SLUČAJNO ŠTO STALNO „DAJEMO“ VELIKE POLITIČKE FORE.Sve su to kriminalci.Trgujju našim nacionalnim ponosom i tako uvećavaju svoje bankovne račune.
  :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:PB-):P:P:P

 4. Treba detaljno istražiti sve opštinske boračke organizacije,načine kako su pojedinci arčili tuđi novac.Poseban akcenat staviti na rad boračke organizacije u Prijedoru.

 5. DOBOJLIJA!, 27.06.2013. 03:19:14 [80670]
  strazicaninu ili kako god se zovers lazovcino.kako te nije sramota??????????
  nas dragi garic koga se svi znali kao predobrog covjeka je u najgorim vremenima dijelio stipenije kad niko nije!!! KUD je putovao po svijetu sve je on finansirao znao se red i zakon jer je bio strog i pravedan al dusmanima koji su bili zavidni nije tako odgovaralo… pravda ce doci na svoje!!!! zivi bili i vidjeli…onakvog covjeka vise necemo imati ljudinu…. a o tom gradjevinskom mafijasu svi znaju sadad u doboju koje i sta je …ako je toliko posten otkud na slobodi??? kad je ubio?????? pita li se to iko zato sto je kriminalac obicni ,seljacina i prostak…

  garic je imao projekat izlaska doboja na rijeku bosnu sa setalistima…..napravio najljepsi park i trg u RS citavoj narod to vidi dusmani zavidni i prokleti……….cccccccc
  DOBOJLIJA!, 27.06.2013. 03:21:49 [80672]
  ko zna gdje bi mu bio kraj u dobrim dijelima da govna ne postoje una ovome svijetu!!!! boze pomozi nam! covjek a nisi ini poznavao a pljujes!!! ako je kriminalac zasto ga policija nije hapsila?????????????????? zato sto nema za sta smradu lazovski govnaru jedan….

  DOBOJLIJA!, 27.06.2013. 03:22:29 [80673]
  nemoj da trujes narod vise kakao te nije sramota!!!!!!!!!!
  DOBOJLIJA!, 27.06.2013. 03:24:32 [80674]
  djecu palih boraca i RVI slao je u grcku svake godine a nije pare stavljao u dzep!!!! akko te nije sramota samo gdje god krenes kroz RS cuces kako narod kaze da je bio dobar covjek..sako jada
  DOBOJLIJA!, 27.06.2013. 03:27:01 [80675]
  od rajka savica djeca se pozaposljavala po opstini sva kao nagradu zaa ubistvo o boze ima li te …. evo dobija i poslove autoput,termoelektrana.jel to neki vid nagrade???????? to je govno jedno obicno rezimsko i bog ce mu suditi

 6. Ова лица ухапшена су јуче у наставку оперативне акције „Прољеће“ Министартсва унутрашњих послова Републике Српске, а која је усмјерена на откривање кривичних дјела коруптивног карактера.
  ——————–
  Риба се чисти од смрдљиве главе, нема испод репа ништа!:-o

 7. Маму вам добојску,од чега ви живите ко бубрег у лоју?Још се жалите?

  Нит’ шта радите нит’ производите…оће господа дворану.Преполовите одборничке накнаде,ђубрад себична,ето дворане.

 8. Бигер Тригер, 27.06.2013. 09:04:41

  Опет си пио? Раном зором. 😉 Је л’ ти живиш од производње или си канцеларијски мољац?

 9. Бигер Тригер, 27.06.2013. 12:32:03

  Ја већ 12 година зарађујем и не живим „од маме и тате“. И то је моја приватна ствар, ако нисам на „државној сиси“.

 10. drazen78bl

  Према подацима надлежног Министарства у укупном извозу Добојске регије Дервента партиципира са преко 50% док Добој живи боље.На нивоу РС,тај проценат је 10%.

  Било би лепо кад би с времена навреме држао језик за зубима.

 11. МУП нас свако мало увјери да падају у воду све баљезгарије опозиције да власт нема намјеру да се избори с криминалом и корупцијом.

  Опозиција каже да само они могу нешто да преокрену. Показали су да то нису били у стању, док ова власт показује вољу, способност, и на крају резултате у борби против криминала и корупције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *