Добар старт Драгојевићеве Параде у биоскопима

Филм Срђана Драгојевића „Парада“ у првој недељи приказивања у домаћим биоскопима видјело је више од 38.000 гледалаца, саопштио је дистрибутер „Синефест“. Почетак дистрибуције "Параде" је, како је навео "Синефест", по гледаности у првој седмици веома сличан старту филма "Монтевидео, Бог те видео", за који је Драгојевић написао сценарио, а који је до краја дистрибуције у […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 20:39

Филм Срђана Драгојевића „Парада“ у првој недељи приказивања у домаћим биоскопима видјело је више од 38.000 гледалаца, саопштио је дистрибутер „Синефест“.

Почетак дистрибуције "Параде" је, како је навео "Синефест", по гледаности у првој седмици веома сличан старту филма "Монтевидео, Бог те видео", за који је Драгојевић написао сценарио, а који је до краја дистрибуције у Србији видело 515.595 гледалаца.

"Парада" је премијерно приказана 31. октобра у Сава центру, а филм је на репертоару биоскопа у Београду и Новом Саду. Ускоро стиже и у биоскопе широм Србије и региона, а прво гостовање имаће 10. новембра у Бањој Луци.

Продуцент филма Биљана Првановић је поводом успијешног старта "Параде" изјавила да се трогодишњи труд да се овај филм сними "исплатио на најлепши могући начин".

Она је изразила очекивање да ће Министарство просвете подржати идеју новинара да "Парада", као филм који говори о љубави и толеранцији међу људима, добије препоруку да средњошколци у Србији могу организовано да виде "Параду" и упознају се са темом филма који предлаже дијалог и ненасилну комуникацију.

Драгојевић је захвалио публици и истакао да је очекивао да ће филм бити гледан, али не у овој мјери.

Он је додао да није имао намјеру да прави само комерцијалан, већ филм за који сматра да је овом друштву потребан, првенствено младима, јер промовише позитиван модел понашања.

"Веровао сам, током писања и снимања “Параде“ да ће се позитивна енергија и љубав са којом смо га снимали “задржати“ на филмској траци. Имао сам намеру да направим добродушан филм и, ако сам некога њиме увредио, нека ми опрости", изјавио је редитељ поводом одличног старта свог новог остварења.

Филм прати групу геј активиста који покушавају да организују "Параду поноса" у Београду. Када полиција одбије да обезбјеђује скуп, они се обраћају Лимуну, власнику агенције за обезбјеђење и ратном ветерану, који одлучује да "екипу" формира у региону.

Главне улоге тумаче Никола Којо, Милош Самолов, Горан Навојец, Дејан Аћимовић, Тони Михајловски.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *