ДНС: Српска страна учинила превише компромиса

Демократски народни савез /ДНС/ поздравља договор лидера шест странака о формирању Савјета министара БиХ, али сматра да је српска страна учинила превише компромиса. "Ако би се наставила пракса да се увијек компромиси постижу на штету српске стране, онда то није поштивање Дејтонског мировног споразума нити је интерес српске стране", наводи се у саопштењу ДНС-а. ДНС […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 10:45

Демократски народни савез /ДНС/ поздравља договор лидера шест странака о формирању Савјета министара БиХ, али сматра да је српска страна учинила превише компромиса.

"Ако би се наставила пракса да се увијек компромиси постижу на штету српске стране, онда то није поштивање Дејтонског мировног споразума нити је интерес српске стране", наводи се у саопштењу ДНС-а.

ДНС сматра и да досљедност у поштивању Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ мора бити основа за сва поступања и компромисе, а да посљедице мора сносити онај ко не поштује Устав.

Из ове партије наводе да ће у Парламентарној скупштини БиХ гласати заједно са представницима СНСД-а и СДС-а.

Лидери шест водећих странака у БиХ постигли су јуче договор о формирању Савјета министара и политички договор о усаглашавању текстова закона о попису становништва и о систему државне помоћи.

Србима су у Савјету министар припала министарства финансија, спољне трговине и економских односа и цивилних послова, Хрватима мјесто предсједавајућег Савјета министара, министарства правде и људских права и избјеглице, а Бошњацима министарства иностраних послова, безбједности, одбране и транспорта и комуникација.0 КОМЕНТАРА

  1. Definitivno smo previse popustili. Pored toga, vidljivo je da bi Bosnjacki politicari najradije narednih 1000 godina gospodarili ovim ministarstvima koja odavno imaju. Upravo zato sto su im ta ministarstva toliko potrebna, slijedeci put im treba uzeti barem za promjenu, ako je vec tako zakonski predvidjeno kao sto je Dodik govorio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *