ДНС: Не пристати на уцјене кад је у питању устав

Демократски народни савез сматра да никакве уцјене појединих бошњачких странака не смију утицати на промјене уставног стања утврђеног Дејтонским споразумом, изјавио је предсједник ове странке Марко Павић. "У том контексту ћемо званично затражити од Владе Републике Српске да се припреми за све ситуације у којима бошњачке странке на нивоу БиХ буду у стању да блокирају […]

недеља, децембар 25, 2011 / 20:23

Демократски народни савез сматра да никакве уцјене појединих бошњачких странака не смију утицати на промјене уставног стања утврђеног Дејтонским споразумом, изјавио је предсједник ове странке Марко Павић.

"У том контексту ћемо званично затражити од Владе Републике Српске да се припреми за све ситуације у којима бошњачке странке на нивоу БиХ буду у стању да блокирају Српску у вршењу њене уставне улоге", рекао је Павић новинарима након састанка Предсједништва и Главног одбора ДНС-а.

Према његовим ријечима, то се, прије свега, односи на промјене устава, формирање Савјета министара БиХ и на Управу за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ.

Павић је навео да ће ова странка предложити и да се уставне одредбе Српске усагласе са одлуком Суда за људска права у предмету "Сејдић и Финци" да би та одлука била имплементирана.

"Не смијемо дозволити да будемо талац једнонационалне политике коју сада воде неке странке из Сарајева", рекао је Павић.

Према његовим ријечима, све те уцјене и притисци имају за циљ да се докаже да је Српска нефункционална, а што уопште није тачно.

Павић је рекао да ће ДНС затражити од Владе Републике Српске и да буде сервис у служби грађана и привреде, да припреми све претпоставке да би се предуприједила криза која се очекује и да првенствено води активности на економском плану и то, прије свега, на повећању запослености.

Говорећи о односима унутар владајуће коалиције у Српској, он је изразио задовољство оним што се реализује у тој коалицији. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *