Ђоковић посјетио родну груду код Никшића

Један од најбољих свјетских тенисера Новак Ђоковић присуствовао је данас у родном мјесту својих предака – Јасеновом пољу код Никшића – освештању храма светог Архангела Михајла. Ђоковић је један од највећих донатора за изградњу те цркве, а донатор је и прослављени српски фудбалски репрезентативац Матеја Кежман. „Желим да ова црква буде мхесто гдхе ће људи […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 17:31

Један од најбољих свјетских тенисера Новак Ђоковић присуствовао је данас у родном мјесту својих предака – Јасеновом пољу код Никшића – освештању храма светог Архангела Михајла.

Ђоковић је један од највећих донатора за изградњу те цркве, а донатор је и прослављени српски фудбалски репрезентативац Матеја Кежман.

„Желим да ова црква буде мхесто гдхе ће људи налазити мир, спокојство и љубав. Нека ова црква буде указатељ на прави пут правде, истине и љубави”, казао је Ђоковић, додајући да му је срце заиграло када је видио колико се људи окупило на освјештању храма.

Одбор за изградњу храма поклонио је Ђоковићу гусле, а српски тенисер обећао да ће научити да свира тај традиционални инструмент.

„Обећавам да ћу научити да свирам гусле као што су то радили и моји преци”, поручио је Ђоковић.

Двориште храма је оплемењено на традиционалан начин, изграђено је црногорско гувно, погодно за свечаности, књижевне вечери, црквене бесједе и гусларске вечери.

Долазак прослављеног свјетског и најбољег српског тенисера у Јасеново поље окупио је велики број грађана Никшића, али и осталих црногорских градова. Сви су желели да се сликају са једним од најбољих свјетских тенисера.

Са Новаком је у Јасеново поље дошао и његов отац Срђан Ђоковић којем је, на приједлог Синода Српске православне цркве, а за заслуге за изградњу храма, додијељен Орден светог краља Милутина.

Свету литургију, поводом отварања храма, служили су митрополит црногорско-приморски Амфилохије, владика будимљанско-никшићки Јоаникије и захумско-херцеговачки Григорије.

Митрополит Амфилофије казао је да би храм у Јасеновом пољу требало да буде примјер како жртвовати себе за вољу Божју, добро својих ближњих.

Подсјетивши да је Јасеново поље постојбина Новака Ђоковића, он му је захвалио на несебичној помоћи приликом изградње храма. „Мјера љубави је мера жртве. И велики Новакови спортски успјеси долазе као плод велике жртве”, навео је митрополит Амфилохије.

Мјештани Јасеновог поља са нескривеним поносом истичу да се поносе са Новаком Ђоковићем.

„Имамо се чиме дичити, Ноле је свјетско име”, навели су они.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *