Ђокића запало да дијели картице сад када је све доведено у питање

У Прњавору су данас, у присуству министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петра Ђокића, подијељене 52 картице по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске након мајских поплава. Укупна вриједност подијељених картица је 146.855 КМ, а осам породица добило је ваучер вриједности 5.000 КМ. Ђокић је рекао да ће грађани на основу ваучер […]

четвртак, јул 31, 2014 / 11:54

У Прњавору су данас, у присуству министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петра Ђокића, подијељене 52 картице по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске након мајских поплава.

Укупна вриједност подијељених картица је 146.855 КМ, а осам породица добило је ваучер вриједности 5.000 КМ.

Ђокић је рекао да ће грађани на основу ваучер картица моћи да набаве потребни материјал, намјештај и остале ствари за обнову.

"Ово је веома важна солидарна и истовремено хумана мјера. Прва смо влада у региону која је на овај начин притекла у помоћ грађанима са намјером да што што прије обновимо живот у домаћинствима и да што прије буде саниран највећи дио штета", нагласио је Ђокић.

Он је навео да штете у Српској износе око 1.800.000.000 КМ, док је за подручје Прњавора штета процијењена на око 9.400.000 КМ.

Начелник општине Прњавор Синиша Гатарић рекао је да је општинска комисија за процјену штета урадила добар посао.

Он је нагласио да је циљ општине превентивно дјеловање да би се спријечиле нове поплаве и штете.

"Већ смо уредили корита ријека Лишња и Укрина. На тај начин ћемо спријечити изливање ових ријека и нове поплаве", рекао је Гатарић.

Он је навео да проблем представља и то што се ниједно предузеће са подручја општине Прњавор, које се бави прометом намјештаја и грађевинског материјала, није пријавило Пореској управи Републике Српске.

"Позивамо ове привредне субјекте да се пријаве и омогуће људима да ваучере искористе у Прњавору, јер се, у супротном, људима који су већ претрпјели штете од поплава увећавају трошкови набавке материјала", поручио је Гатарић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *