Ђокић: Информисаћу владу о Сланкаменцима

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић најавио је да ће информисати Владу РС о захтјевима представника Секције ратних војних инвалида – параплегичара „Сланкаменци“ да добију додатна средства из буџета РС. "Видјећемо да ли је могуће да у буџету за наредну годину дође до повећања издвајања на овој позицији", рекао је Ђокић данас […]

уторак, новембар 29, 2011 / 07:23

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић најавио је да ће информисати Владу РС о захтјевима представника Секције ратних војних инвалида – параплегичара „Сланкаменци“ да добију додатна средства из буџета РС.

"Видјећемо да ли је могуће да у буџету за наредну годину дође до повећања издвајања на овој позицији", рекао је Ђокић данас новинарима након састанка са представницима ове секције.

Ресорни министар је истакао да ће са њима још бити разговора прије коначног усаглашавања текста Приједлога закона о правима бораца и његовог упућивања у Народну скупштину РС.

Ђокић је оцијенио да може доћи до напретка и побољшања неких захтјева ове секције у дијелу боље сарадње са медицинским установама у погледу обезбјеђивања опреме која је инавалидима потребна као што су катетери, уролошке кесе и слично.

"Ту може доћи до значајних побољшања без било каквих посебних материјалних улагања и у том погледу у медицинским установама поребно је само мало боље воље и организације", закључио је Ђокић.

Представници Секције ратних војних инвалида – параплегичара "Сланкаменци", која дјелује при Борачкој организацији Републике Српске /РС/, незадовољни су предложеним рјешењима у Нацрту закона о правима бораца.

Представник ове секције Милован Марковић рекао је да њени чланови траже да буду заступљени у пензијском фонду, као што је то био случај до сада, што значи да не прихватају да се од њих крене у смањивање остварених права. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *