Ђокић: Доставили смо коначне приједлоге социјалним партнерима

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске /РС/ Петар Ђокић изјавио је Срни да су социјалним партнерима и Привредној комори достављени одговори и приједлози коначних рјешења закона о пензијско- инвалидском осигурању. "Надам се да ћемо доћи до компромисних рјешења и да ће закон ићи у редовну парламентарну процедуру", рекао је Ђокић. Представници Владе РС, социјалних […]

уторак, децембар 20, 2011 / 10:25

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске /РС/ Петар Ђокић изјавио је Срни да су социјалним партнерима и Привредној комори достављени одговори и приједлози коначних рјешења закона о пензијско- инвалидском осигурању.

"Надам се да ћемо доћи до компромисних рјешења и да ће закон ићи у редовну парламентарну процедуру", рекао је Ђокић.

Представници Владе РС, социјалних партнера и Привредне коморе РС нису јуче постигли конкретан договор о закону о ПИО, али је речено да ће до сриједе, 21. децембра покушати да пронађу компромисна рјешења и отклоне неспоразуме.

Предсједник Савеза синдиката РС Ранка Мишић рекла је да се разговори настављају до почетка посебне сједнице Народне скупштине РС која је заказана за 21. децембар и да су сва рјешења у оптицају.

Мишићева је поновила да социјални парнери не прихватају 45 година радног стажа за одлазак у пензију и "пенализацију" која је предвиђена новим законским рјешењима.

Народна скупштина РС требало би да сутра на посебној сједници разматра приједлоге буџета и економске политике за наредну годину, те приједлоге закона о пензијско-инвалидском осигурању и о борачким правима.

Влада РС усвојила је 9. децембра Приједлог буџета РС за наредну годину, Приједлог закона о извршењу буџета, Приједлог економске политике за наредну годину, те приједлоге закона о доприносима, о пензијско-инвалидском осигурању и о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.

Министар рада и борачко инвалидске заштите РС Петар Ђокић рекао је раније, говорећи о закону о пензијско-инвалидском осиругању, да је учињено неколико важних корака у намјери да се дугорочно стабилизује пензијски фонд и створе услови за раст пензија у наредном периоду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *