Ђилас: Уз мене иду Бодирога, Томашевић и Јоковићева

Градоначелник Београда Драган Ђилас објавио је саопштење у којем је истакао да је са задовољством прихватио подршку кошаркашке јавности да се кандидује за предсједника КСС. У складу са Статутом Савеза, Ђилас је предложио четворо потпредсједника: Ану Јоковић, за женску кошарку, Дејана Бодирогу, за мушку кошарку, Дејана Томашевића, задуженог за такмичења, и Вука Митровића, за финансије […]

среда, април 13, 2011 / 14:03

Градоначелник Београда Драган Ђилас објавио је саопштење у којем је истакао да је са задовољством прихватио подршку кошаркашке јавности да се кандидује за предсједника КСС.

У складу са Статутом Савеза, Ђилас је предложио четворо потпредсједника: Ану Јоковић, за женску кошарку, Дејана Бодирогу, за мушку кошарку, Дејана Томашевића, задуженог за такмичења, и Вука Митровића, за финансије и маркетинга.

„Овај тим људи, заједно са још четири члана Управног одбора који ће бити изабрани испред редиона урадиће следеће:  

  • обезбедиће све организационе и финансијске услове неопходне за нормалан рад Савеза.
  • водиће бригу о свим мушким и женским кошаркашким селекцијама Србије.
  • посветиће посебну пажњу раду са млађим категоријама, што је основни предуслов да кошарка остане српски спорт број један.
  • омогућиће несметан развој женске кошарке и створити услове да и женске репрезентације буду у рангу својих мушких колега. З томе ћемо се пре свега руководити принципом да што више жене саме одлучују о свим питањима повезаним са женском кошарком.
  • покренуће низ акција како би кошарка постала што присутнија у школама и међу младима где год они у Србији живели“.

„Поред ових пет циљева које ћемо сигурно успешно реализовати, руководство Савеза ће учинити максималне напоре да омогући развој историјски утемељених кошаркашких центара широм Србије, јер су они одувек били база српске кошарке и расадник талената захваљујућикојима смо уз врхунске тренерске стручњаке постали светска кошаркашка велесила.

Даље подизање квалитета стручног рада обезбедићемо кроз наставак сарадње са Удружењем кошаркашких тренера Србије и реализацијом заједничких едукативних пројеката“.

„Управни одбор Кошаркашког савеза и ја као председник урадићемо све што је у нашој моћи да обезбедимо што бољи положај клубовима, почев од изграде модерног регистрационог правилника до подршке самосталној домаћиј кошаркашкој лиги у жељи да она буде пуноправни члан УЛЕБ-а.

Учинићемо све да сви најважнији фактор у нашој кошарци, без обзира који клуб представљају и воле, буду део једног великог тима који има само један циљ – просперитет наше кошарке. Надам се да ће овакав приступ, који је већ присутан код појединаца, постави заједнички за све и да ћемо уз такав приступ избећи и неке ружне сцене и догађаје којима смо били сведоци“.

„Сигуран сам да тим потпредседника који сам предложио – Јокићева, Бодирога, Томашевић и Митровић, заједно са свим људима којима је успех српске кошарке на срцу уз један велики рад гарантују даљи просперитет нашег националног најтрофејнијег спорта“, каже се у саопштењу Драгана Ђиласа.

Избори за предсједника Кошаркашког савеза Србије биће одржани 18. априла.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *