Ђилас или неочекивана сила која се појављује и спасава Дуду

Само пет дана пред промоцију новог предсједника Кошаркашког савеза Србије, Драган Ђилас је остварио прву побједу. Душан Ивковић је после разговора са будућим челником наше кошарке и потпредсједником Дејаном Бодирогом, врло близу одлуке да остане селектор репрезентације Србије. Прослављени стручњак је тако испунио обећање дато прије мјесец дана, када се у Београду сусрео с градоначелником. […]

петак, април 15, 2011 / 16:47

Само пет дана пред промоцију новог предсједника Кошаркашког савеза Србије, Драган Ђилас је остварио прву побједу.

Душан Ивковић је после разговора са будућим челником наше кошарке и потпредсједником Дејаном Бодирогом, врло близу одлуке да остане селектор репрезентације Србије.

Прослављени стручњак је тако испунио обећање дато прије мјесец дана, када се у Београду сусрео с градоначелником.

"У случају да будете изабрани за првог човека српске кошарке, највероватније ћу се вратити на клупу државног тима", најавио је тада актуелни тренер Олимпијакоса.

Неколико пута је у интерним разговорима с потпредсједником Демократске странке, селектор у (писменој) оставци подсјећао да навија за његов избор и да би га у ситуацији када Кућа кошарке у Сазоновој грца у финансијским и организационим проблемима једино његов долазак натјерао да се врати функцији селектора.

Није тајна и да је Ђиласова највећа жеља била да Дуда остане и да заједничким снагама Савез испрати резултатски повратак наше кошарке у свјетски врх.

"Иако је недавно завртео главом на постављено питање да ли се враћа на клупу, Ивковића је обрадовала чињеница да Ђилас нема конкурента у бици за прву столицу у КСС. Будући председник и потпредседник за мушку кошарку Дејан Бодирога одмах су ступили у контакт са Атином и добили потврду да могу рачунати на његове тренерске услуге", каже извор „Блица“ близак Кошаркашком савезу.

Ивковић није постављао нереалне услове. У првом реду да му се врати дуг од шест плата, односно 120.000 евра, а затим и уговори сума од 300.000 за њега и стручни штаб који обухвата тромјесечни ангажман, припреме и Европско првенство у Литванији.

У причу нису укључени бонуси, који ће бити премирани посебно, и то највјероватније медаља, али и пласман у финале, који доноси одлазак на Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

Подсјетимо, Дуда је 15. фебруара писменим путем поднио оставку на мјесто селектора селекције Србије, објашњавајући да није спреман ни физички ни ментално да настави с послом који је започео 2008. године и да дуговања нису разлог његовог одласка.

У међувремену, Драган Ђилас је на мјесту предсједника замијенио Драгана Капичића, а снагом ауторитета и финансијском потпором ипак је успио да добије први плус на новој функцији: Ивковићев позитиван одговор када је у питању повратак на клупу.

Искусни стручњак је недавно, предводећи Олимпијакос, елиминисам у четвртфиналу Евролиге од Сијене, па су му за спас сезоне остале битке с Панатинаикосом, који предводи његов кум Жељко Обрадовић, у грчком првенству и Купу.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *