Ђилас: Динкић је крив за лоше плате

БЕОГРАД – Млађан Динкић сноси највећу одговорност што је просјечна плата у Србији 300 евра, изјавио је за Б92 потпредсједник ДС-а Драган Ђилас. Ђилас је додао да је у економској кризи било могуће да Министарство економије, на чијем челу је био Динкић, повуче неке друге потезе. Ђилас је најавио да би реконструкција Владе Србије требало […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 14:39

БЕОГРАД – Млађан Динкић сноси највећу одговорност што је просјечна плата у Србији 300 евра, изјавио је за Б92 потпредсједник ДС-а Драган Ђилас.

Ђилас је додао да је у економској кризи било могуће да Министарство економије, на чијем челу је био Динкић, повуче неке друге потезе.

Ђилас је најавио да би реконструкција Владе Србије требало да буде завршена до 1. марта, и да ће морати да се "промјене принципи" по којима Влада ради.

Ђилас је рекао да ДС подржава одлуку премијера Србије Мирка Цветковића да смијени министра економије Млађана Динкића и да је та странка спремна за ванредне изборе ако не буде могуће постићи договор о функционисању владе.

Потпредсједник ДС-а је рекао да Динкић као досадашњи министар економије сноси највећи дио одговорности за то што је у Србији просечна плата 300 евра, то јест, како је навео, најмања у Европи, и што је 200.000 људи изгубило посао.

"Резултати Министарства економије нису на најбољем нивоу. Губимо стара радна места", рекао је Ђилас и додао да је у економској кризи било могуће да Министарство економије повуче неке друге потезе.

Ђилас је рекао да је у актуелној Влади Србије "било много солирања" и да је стога потребно промијенити "принципе" по којима ће радити влада након реконструкције.

Пошто су уз смјену министра Млађана Динкцића, оставке поднијели или најавили и министар здравља Томица Милосављевић и министарка за национални инвестициони план Верица Калановић, Ђилас је навео да сада Г 17 плус треба да на ова мјеста предложи нове људе.

"Остали коалициони партнери ће се о томе изјаснити и видећемо да ли можемо да дођемо до нове владе која ће наставити да ради са истим премијером на добробит грађана Србије", рекао је Ђилас.

"Ако постигнемо договор, онда та влада може да настави да функционише, али не може по принципима по којима је функционисала до сада, јер је било много солирања", казао је Ђилас.

Он је рекао да не спада у оне који су "много изненађени" разријешењем министра економије Динкћа и државног секретара у Министарству финансија Слободана Илића.

То је, како је објаснио, логична посљедица одређених проблема који су у претходном периоду постојали у функционисању владе, а који су "кулминирали последњим изјавама Динкића".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *