Дјечја седмица – ПРИЧА О АЈКУЛАМА (SHARK TALE)

Класични цртаћ, гдје је радња под морем. Прича занимљива одраслима, док дјеца гледају шарене сличлице. Велики нагласак на црначкој култури, а комику ствара данашње америчко друштво, пребачено под воду. Ајкуле су мафијаши с проблемом. Један син је вегетаријанац. Мисли да није лијепо јести друге рибе. Тиме брата (а посебно оца), доводи до лудила. Растафаријанске медузе […]

недеља, август 28, 2011 / 05:45

Класични цртаћ, гдје је радња под морем. Прича занимљива одраслима, док дјеца гледају шарене сличлице.

Велики нагласак на црначкој култури, а комику ствара данашње америчко друштво, пребачено под воду. Ајкуле су мафијаши с проблемом. Један син је вегетаријанац. Мисли да није лијепо јести друге рибе. Тиме брата (а посебно оца), доводи до лудила.

Растафаријанске медузе вежу Оскара (главна мушка риба у сценарију), да га поједу ајкуле. Кад веган неуспјешно одглуми оброк, његов брат креће за Оскаром и гине ударивши у сидро. Усљед забуне, Оскар постаје Убица ајкула, и оно што је одувијек желио. Славна личност.

Настаје дилема. Рене Зелвегер, или Анђелина Џоли? У стварности то није проблем, али је под водом мало другачије. Рене га је вољела и прије но што је постао славан, а Анђа само због новца. То је, као, разлика.

Све се то разрјешава у моралну поуку и срећан крај. Можеш бити славан само ако заслужиш и ајкуле су нормалне, чак и ако се воле преоблачити у делфине. Кад је то прихватио вегетаријанчев тата, што не би и ваш?

Ништа посебно, на било којем фронту. Делфин ајкули гризе реп.

 

(Редитељи: Бибо Бержерон, Вики Џенсон; Гласови: Вил Смит, Роберт Де Ниро, Рене Зелвегер)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *