Ђапо на функцији потпредсједника Вијећа народа Српске

Вијеће народа Републике Српске није постигло сагласност о амандману и захтјеву Клуба Бошњака за покретање заштите виталног националног интереса на Закон о премјеру и катастру РС пред Уставним судом РС. Предсједавајући Вијећа народа РС Момир Малић рекао је новинарима да су овај амандман и захтјев Клуба Бошњака упућени на Заједничку комисију Вијећа народа и Народне […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 20:35

Вијеће народа Републике Српске није постигло сагласност о амандману и захтјеву Клуба Бошњака за покретање заштите виталног националног интереса на Закон о премјеру и катастру РС пред Уставним судом РС.

Предсједавајући Вијећа народа РС Момир Малић рекао је новинарима да су овај амандман и захтјев Клуба Бошњака упућени на Заједничку комисију Вијећа народа и Народне скупштине РС, која би требало да буде заказана у наредних седам дана.

Малић је појаснио да се амандманом Клуба Бошњака тражи да се Закон о премјеру и катастру, којег је Народна скупштина РС, усвојила не примјењује до одлуке у меритурму Уставног суда БиХ.

Он је рекао да је на данашњој сједници Мирсад Ђапо из реда бошњачког народа изабран за потпредсједавајућег Вијећа народа РС, као и чланови радних тијела Вијећа народа РС из реда делегата бошњачког народа.

Предсједавајући Клуба Бошњака у Вијећу народа РС Мујо Хаџиомеровић рекао је да овај клуб оспорава Закон о премјеру и катастру РС, јер овим актом покушава прогурати српски интерес и занемарити интерес друга два конститутивна народа и оних из реда осталих.

"Надамо се да ни овај закон неће издржати уставност и законитост пред Уставним судом БиХ уколико се деси да Уставни суд РС каже да нема повреде виталног националног интереса", истакао је Хаџиомеровић.

Мирсад Ђапо рекао је да је Куб Бошњака одлучио да пуним капацитетом уђе у рад Вијећа народа РС избором потпредсједавајућег и свих чланова радних тијела Вијећа народа РС.

"У борби за равноправност сва три народа, Клуб Бошњака жели у пуном капацитету учествовати у раду Вијећа народа РС", истакао је Ђапо.

Он је подсјетио да Клуб Бошњака годину дана није учествовао у раду Вијећа народа РС из правних и политичких разлога, те да ти разлози нису престали, иако је дио њихових интереса у међувремену остварен. 0 КОМЕНТАРА

  1. Значи Додик ипак попушта 😀 изгледа да гори. Иако нас овамо он и његов подрепаш Васић шалтају као фол свађама са СДП-ом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *