Дизнијев цртеж на аукцији

Оригинални цртеж који је лично нацртао Волт Дизни и за који се вјерује да је урађен прије него што је овај цртач постао познат, наћи ће се ове недеље на аукцији у граду Рину у држави Невада, пренијеле су агенције. Необична илустрација човјека са томпусом у устима који носи полуцилиндар под називом "Фил ап Мај […]

уторак, новембар 29, 2011 / 07:48

Оригинални цртеж који је лично нацртао Волт Дизни и за који се вјерује да је урађен прије него што је овај цртач постао познат, наћи ће се ове недеље на аукцији у граду Рину у држави Невада, пренијеле су агенције.

Необична илустрација човјека са томпусом у устима који носи полуцилиндар под називом "Фил ап Мај Кан" биће један од 1.400 предмета који ће се наћи од на дводневној аукцији у казину "Атлантик".

Овај цртеж за који се вјерује да је настао прије Микија Мауса процијењен је на вриједности између 35 и 50.000 долара.

"Оригинални цртежи које је сам Дизни потписао веома су ријетки", рекао је фред Холабрид из аукцијске куће "Холабрид-Кагин Американа", додавши да је цртеж један од најранијих радова које је потписао сам Дизни, ако не и најранији.

На аукцији ће се поред цртежа Волта Дизнија такође наћи и први, а можда и једини примјерак Невадине "Црне књиге" у којој се налазе имена, информације и фотографије десетак људи којима је забрањен улазак у казина у Невади, као и сувенири из бордела "Мустанг ранч". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *