Дизни почео градити забавне паркове по Кини

Америчка компанија „Волт Дизни“ почела је данас радове на изградњи првог забавног парка у копненом дијелу Кине, у економској пријестоници Шангају. Власник компаније "Волт Дизни" Боб Игер и секретар Комунистичке партије града Ју Зенгшенг, као и други кинески званичници, симболично су отворили градилиште. Личности из Дизнијевих прича, међу којима и Мики Маус обучен у кинеску […]

петак, април 8, 2011 / 10:23

Америчка компанија „Волт Дизни“ почела је данас радове на изградњи првог забавног парка у копненом дијелу Кине, у економској пријестоници Шангају.

Власник компаније "Волт Дизни" Боб Игер и секретар Комунистичке партије града Ју Зенгшенг, као и други кинески званичници, симболично су отворили градилиште.

Личности из Дизнијевих прича, међу којима и Мики Маус обучен у кинеску традиционалну ношњу, забављали су присутне званице, чиме је означен крај дестогодишњих преговора са кинеском владом за изградњу "Краљевства чуда".

Више од 2 000 кућа и око 300 продавница из кварта Чуанша, на десетак километара од аеродрома Шангај-Пудонг, размјешетно је како би радови могли да отпочну.

"Наш парк у Шангају биће дестинација за породични одмор гдје ће бити помијешане класичне карактеристике Дизнија и историје коју Дизни прича са јединственом љепотом Кине", изјавио је власник компаније "Волт Дизни".

На интернет сајту општине Шангај наводи се да би овај објекат требало да привуче 7,3 милиона посјетилаца годишње. Парк ће привући кинеске купце много лакше него у Хонг Конгу, јер је становницима континенталне Кина потребна дозвола да би могли да посјете бившу британску колонију.

У пројекат је уложено око 24,5 милијарди јуана /2,6 милијарди евра/ плус 4,5 милијарди јуана /480 милиона евра/ за изградњу пропратних елемената укључујући хотеле и трговине, ресторане и салоне за забаву.

Шангајски "Дизниленд" припадаће са 43 одсто америчкој компанији а 57 одсто шангајском компанији "Шенди груп", те ће и финансирање бити пропорцијално.

Парк ће се простирати на релативно малој површини oд само 3,9 километара квадатних.

"Дизни" парк у Шангају биће шести овакав парк у свијету и четврти изван САД, након Париза, Токија и Хонг Конга.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *