Дивац номинован за Кућу славних НБА

Прослављени српски кошаркаш Владе Дивац налази се међу номинованима за Кућу славних америчке НБА лиге у Спрингфилду, преноси Тоталспорт. Листу кандидата предводе легендарни играчи, попут двојца Голден Стејта Мича Ричмонда и Тима Хардвеја, а ту су и носиоци игре најбоље екипе у историји Индијане Пјесерса, Марк Џексон и Реџи Милер. Веома позната имена су и […]

субота, новембар 12, 2011 / 14:50

Прослављени српски кошаркаш Владе Дивац налази се међу номинованима за Кућу славних америчке НБА лиге у Спрингфилду, преноси Тоталспорт.

Листу кандидата предводе легендарни играчи, попут двојца Голден Стејта Мича Ричмонда и Тима Хардвеја, а ту су и носиоци игре најбоље екипе у историји Индијане Пјесерса, Марк Џексон и Реџи Милер.

Веома позната имена су и на листи тренера, на којој се наводе Руди Томјановић (Хјустон), Дон Нелсон (Голден Стејт), те Рик Питино, који је номинацију заслужио одличним радом у универзитетској кошарци.

Од тренерских имена пажњу привлаче и Пол Сајлас и његов имењак Вестфал, но они су своје номинације заслужили као играчи.

На попису бивших кошаркаша су и Морис Чикс, Спенсер Хејвуд, Бернард Кинг, Ралф Сампсон, од генералних менаџера Чикагов Џери Краус, а од тренерских помоћника још један бивши члан Чикага, Џон Бач.

Поред Дивца, некадашњег играча ЛА Лејкерса, Шарлота и Сакраменто Кингса, на листи Европљана је и Шарунас Марчулионис, који је такође играо у Голден Стејту. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *