Директор \’\’Нестра\’\’: Најбољи смо у БиХ

Генерални директор „Нестро петрола“ Александар Ђаконов рекао је да је мрежа бензинских пумпи овог предузећа најбоља у БиХ, јер поред горива врхунског квалитета има и веома квалитетну услугу, а купци могу бити увјерени да добијају прописани квалитет горива и тачну количину. "Уведене су нове технологије и апликације које нам буквално у сваком тренутку дају увид […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 08:56

Генерални директор „Нестро петрола“ Александар Ђаконов рекао је да је мрежа бензинских пумпи овог предузећа најбоља у БиХ, јер поред горива врхунског квалитета има и веома квалитетну услугу, а купци могу бити увјерени да добијају прописани квалитет горива и тачну количину.

"Уведене су нове технологије и апликације које нам буквално у сваком тренутку дају увид у тренутно тржишно стање пумпи и промета. Морам истаћи да ми у БиХ имамо највећу интерну контролу, радимо седмичне провјере сваке пумпе, тако да купци могу бити увјерени да заиста точимо ону количину горива која је прописана", каже Ђаконов.

Он је за данашње "Независне новине" рекао да "Нестро петрол", као најјаче предузеће у овом послу и нема директно велику конкуренцију.

"Нажалост, имамо сумњу да неки од наших конкурената не поштују правила тржишне утакмице, односно да не сипају прописани квалитет горива и количину, тачније, да сипају мање горива него што показује аутомат. Међутим, не желимо да коментаришемо било чији рад, али вас увјеравам, када видите да је негдје цијена горива за 10 фенинга нижа него код нас, да је то немогуће. Или је у питању мијешано гориво с лож-уљем или нешто није у реду с количином или власник свјесно послује с губитком, у шта је заиста тешко повјеровати", истакао је Ђаконов.

Он је подсјетио да је у БиХ дошао у октобру 2009. године, а директор "Петрола" званично је постао јануара 2010. "Морам признати да је стање мреже бензинских пумпи `Петрола` било у катастрофалном стању. Била је веома лоша инфраструктура, а није постојао ни система управљања. Одмах ћу рећи да смо за двије године ми то све промијенили, реновирали смо, односно изградили нове бензинске пумпе и тај посао приводимо крају, тако да ће од почетка сљедеће године комплетна мрежа бити ребрендирана и обновљена", каже Ђаконов.

Без обзира на кризу, каже он, "Нестро петрол" биљежи повећање промета. "Биљежимо и вишеструко повећање додатних сортимената. Све мјере које смо предузели у побољшању рада су довеле до тога да очекујемо да ће ова година с планираном продајом од 85.000 до 90.000 тона деривата достићи позитиван ниво пословања", закључио је Ђаконов, који је у традиционалној анкети "Независних новина" изабран за привредника године у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *