Директор Гулга: Никога ми не шпијунирамо

Извршни директор компаније Гугл Лари Пејџ је оповргао извјештаје који су ту компанију за претраживање интернета повезали са тајним програмом владе САД. Према тим гласинама Агенцији за националну безбједност дат је приступ електронској пошти и другим личним информацијама корисника. Пејџ је саопштио да се Гугл није укључио ни у какав владин програм који би Агенцији […]

уторак, јун 11, 2013 / 08:16

Извршни директор компаније Гугл Лари Пејџ је оповргао извјештаје који су ту компанију за претраживање интернета повезали са тајним програмом владе САД.

Према тим гласинама Агенцији за националну безбједност дат је приступ електронској пошти и другим личним информацијама корисника.

Пејџ је саопштио да се Гугл није укључио ни у какав владин програм који би Агенцији омогућио да “копа” по рачунарима личне податке о корисницима претраживача Гугл, његовог сервиса за електронску пошту Џи мејл и видео сервиса Ју тјуб.

Та Пејџова тврдња противријечи извјештајима објављеним у четвртак у “Вашингтон посту” и Лондонском “Гардијану” који повезују Гугл и још шест технолошких компанија са тајним програмом шпијунаже под називом “ПРИСМ”, преносе агенције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *