Дипломатски пасоши најбољим тенисерима

Најбољим тенисерима Србије данас су уручени дипломатски пасоши уочи почетка турнира „Сербија опен“. Путне исправе је освајачима Дејвис купа али и Бојани Јовановски и Ани Јовановић уручио министар спољних послова у Влади Републике Србије Вук Јеремић. Због обавеза на пријему су изостале Јелена Јанковић и Ана Ивановић па ће њима дипломатски пасоши бити уручени накнадно. […]

понедељак, април 25, 2011 / 18:05

Најбољим тенисерима Србије данас су уручени дипломатски пасоши уочи почетка турнира „Сербија опен“.

Путне исправе је освајачима Дејвис купа али и Бојани Јовановски и Ани Јовановић уручио министар спољних послова у Влади Републике Србије Вук Јеремић. Због обавеза на пријему су изостале Јелена Јанковић и Ана Ивановић па ће њима дипломатски пасоши бити уручени накнадно.

"Велика нам је част да будемо амбасадори наше земље. Ми јесмо пре свега индивидуални спортисти, али где год да путујемо – ми представљамо нашу земљу. Ово ће нам много олакшати путовања, бићемо препознатљивији – барем на аеродромима. Нисам навикао на дипломатске говоре, зато ћу ово закључити реченицом да ћемо се сви потрудити да оправдамо указано поверење", рекао је Новак Ђоковић.

Вук Јеремић се у обраћању тенисерима осврнуо на недавну прошлост, али и на част коју представља улога амбасадора неке земље, преносе београдски медији.

"Наша земља и наш народ су прошли кроз веома тежак период, а последице тог периода се још осећају. Резултат тога је лоша слика, лош глас и предрасуде о нашој земљи", констатовао је Јеремић.

Он је навео да су најефикаснији начин борбе против тога енергија, истрајност, осмијех и добра воља.

"Мислим да нико на свету не може да каже да ви нисте апсолутни шампиони у свим тим категоријама. Велика је част бити амбасадор своје земље, али исто тако свакој земљи би била велика част да јој ви будете амбасадори", рекао је Јеремић.

"Сербија опен" 2011. биће званично отворен вечерас у 19.30 послије чега ће на терен изаћи први српски представник Јанко Типсаревић, који ће одмјерити снаге са Јапанцем Кеијом Нишикоријем. Преостали домаћи тенисери у синглу играће наредних дана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *