Дијељене југословенске имовине крајем априла у Сарајеву

Представници држава наследница СФРЈ састаће се 26. и 27. априла у Сарајеву, на састанку Комисије за сукцесију, која би требало да договори поделу некадашње заједничке имовине. По ријечима високог представника Србије у Комисији за сукцесију Гаше Кнежевића, у процесу сукцесије најдаље се отишло у подјели државне имовине, подјела дипломатско-конзуларних представништава није рјешена, док је најспорније […]

субота, март 19, 2011 / 17:25

Представници држава наследница СФРЈ састаће се 26. и 27. априла у Сарајеву, на састанку Комисије за сукцесију, која би требало да договори поделу некадашње заједничке имовине.

По ријечима високог представника Србије у Комисији за сукцесију Гаше Кнежевића, у процесу сукцесије најдаље се отишло у подјели државне имовине, подјела дипломатско-конзуларних представништава није рјешена, док је најспорније питање војне имовине.

Уговор о сукцесији ступио је на снагу 2004. године и читав пакет сукцесије подељен је на седам анекса, од којих сваки покрива одређена питања.

"Најдаље смо отишли у Анексу А, који дефинише државну имовину, пошто се радило углавном о непокретној имовини, за коју је владао територијални принцип, и она је у највећој мери подељена", нагласио је Кнежевић у интервјуу Танјугу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *