Денис Грац нови предсједник Наше странке

Денис Грац је изабран за новог предсједника Наше странке, одлучено је у суботу на Ванредном конгресу ове странке одржаном у Сарајеву Грац је завршио Правни факултет Универзитета у Сарајеву, магистрирао Европски регионални магистериј из демократије и људских права те докторирао на Факултету друштвених наука Универзитета у Хамбургу.    -Овим избором, као и данас одржаним Конгресом, […]

понедељак, март 28, 2011 / 13:16

Денис Грац је изабран за новог предсједника Наше странке, одлучено је у суботу на Ванредном конгресу ове странке одржаном у Сарајеву

Грац је завршио Правни факултет Универзитета у Сарајеву, магистрирао Европски регионални магистериј из демократије и људских права те докторирао на Факултету друштвених наука Универзитета у Хамбургу.
 
 -Овим избором, као и данас одржаним Конгресом, Наша странка жели показати да је оснажена и спремна понудити алтернативу тренутној ситуацији у БиХ, истакнуто је на конференцији за новинаре након засједања.
 
Конгресу је у суботу представљен и документ "Друштвени договор о БиХ – Трећи пут" који идентификује узроке за БиХ, неповољне политичке, социјалне, економске и друге ситуације и нуди рјешење.
 
– Документ сублимира све оно што Наша странка потенцира од почетка, а то је етничка, социјална и грађанска правда. Става смо да је БиХ нужан нови политички простор –  казао је Дино Мустафић, један од оснивача странке.
 
Документ такође позива на нулту толеранцију када је у питању корупција, критичку валоризацију традиционалних вриједности бх. друштва, промовисање културе дијалога, кооперацију, принципијелан компромис као и поштивање стандарда из Европске конвенције о људским правима.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *