Денис Бећировић се сјетио Фатине цркве

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др. Денис Бећировић упутио је писмо предсједнику Владе Републике Српске, Александру Џомбићу. У писму које преносимо Бећировић позива Џомбића да ријеши случај бесправно изграђене цркве у дворишту Фате Орловић.  "Поштовани премијеру, Обраћам Вам се као грађанин и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине с молбом […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 17:49

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др. Денис Бећировић упутио је писмо предсједнику Владе Републике Српске, Александру Џомбићу.

У писму које преносимо Бећировић позива Џомбића да ријеши случај бесправно изграђене цркве у дворишту Фате Орловић

"Поштовани премијеру,

Обраћам Вам се као грађанин и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине с молбом да својим ауторитетом и конкретним потезима, након 12 година судског спора и 15 година неправде, покушате допринијети рјешавању случаја бесправно изграђене православне цркве у дворишту Фате Орловић у Коњевић Пољу. На ово писмо одлучио сам се јер вјерујем да дијелимо став да сретне будућности Босне и Херцеговине и смираја њених народа и грађана неће бити све док буду опстајале и правди пркосиле вјерске грађевине подигнуте бесправно и на туђој земљи.

Не мислим да Вам је неопходна детаљна хронологија овог случаја. О њему је већ довољно упозната и домаћа и страна јавност. Он је еклатантан примјер кршења основног људског права на уживање личне својине и обрачунавања система с немоћним појединцем па сам увјерен да сте с њим и Ви добро упознати.

Узурпација приватне имовине Фате Орловић наноси велику неправду њој и њеној породици. Међутим, по будућност Босне и Херцеговине још је погубнија негативна порука која се шаље свим становницима Босне и Херцеговине а посебно потенцијалним повратницима у овај дио земље.

Господине Џомбићу,

Мислим да се слажемо да постојање цркве у дворишту Фате Орловић није само мрља на образу Републике Српске него на образу цијеле Босне и Херцеговине. Зато се надам да ћете допринијети њеном измјештању јер вјерујем да огромна већина грађана Босне и Херцеговине сматра да треба поштивати вјерске заједнице и приватну имовину грађана Босне и Херцеговине. 0 КОМЕНТАРА

  1. Е, јадна ли је Фата. Нудили јој паре да пусти цркву на миру, али су је заштитници вехабија нахушкали да се суди, као биће пара, даће они. А никакве папире нема да је њена земља, нити је има у земљишњим књигама. Сад кад су је направили иконом, добра је и СДП да се представи као исламска странка.

  2. Шта значи маркетиншко спиновање неког наводног проблема. Истина је да је Фата О.изградила кућу, одмах до цркве. Њена кућа је била стотинак метара даље. Али уз помоћ Разиза С. Садика А.Шефика Џ. и сличних играђена је у близини цркве. Фата је изгубила спор са црквом, а кривично је осуђена због напада на свештеника.Фата О.је једна неписмена жена, која је оружје у рукама СДА. А што Денис Б. и ови набројани забрањују изградњу цркв у Поточарима.

  3. Шта Бећировић тражи од Џомбића нек ово пошаље Ахметовићу, Османовићу и осталим бошњачким политичарима из Братунца и Сребренице. Јадна ова жена, да није дозволила овим људима да „рде“ за њу ово би сад била готова ствар. Па јавно се зна да Бошњаци у Братунцу неће да крену са „мртве тачке“ и да коче поступак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *