Демонстранти заузели просторије банке УБС у Лондон

Група људи из покрета „Окупирај Лондон“ упала је у напуштене пословне просторије у згради која је у власништву банке УБС у четврти Хакни, у источном Лондону, јавили су данас британски медији. Банка је упозорила да ће затражити од суда да избаце демонстранте који су се већ оглушили о наредбу власти да уклоне шаторе и напусте […]

петак, новембар 18, 2011 / 19:46

Група људи из покрета „Окупирај Лондон“ упала је у напуштене пословне просторије у згради која је у власништву банке УБС у четврти Хакни, у источном Лондону, јавили су данас британски медији.

Банка је упозорила да ће затражити од суда да избаце демонстранте који су се већ оглушили о наредбу власти да уклоне шаторе и напусте простор испред катедрале Светог Павла, где се налазе од 15. октобра.

"Свјесни смо ситуације и предузимамо одговарајуће кораке", саопштила је портпаролка познате банке.

Супротно томе, демонстранти су одлучили да крену у акцију у складу са именом покрета и синоћ су заузели просторије банке, прогласивши "повраћај јавне имовине", пренијела је агенција АП.

"Пошто банке узимају домове породицама, празне просторије у власништву треба да буду враћене људима", рекао је један од учесника антикапиталистичке кампање.

Из покрета су саопштили да зграда неће бити коришћена за становање већ као простор за састајање људи, под називом "Банка идеја".

Демонстранти су саопштили да је то прва зграда коју је покрет "присвојио" од почетка организовања кампање против корпорацијске грамзивости. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *