Демонстрације у Сирији

БЕЈРУТ- Активисти и очевици изјавили су данас да је неколико хиљада људи изашло на демонстрације у неколико градова Сирије. Очевици су изјавили да око 10 000 људи изашло на улице, узвикујући "Слобода, слобода" у граду Дари на југу Сирије, који је постао епицентар протеста. Према ријечима других очевидаца, демонстрације су започеле и у селу Бајди […]

петак, април 15, 2011 / 18:49

БЕЈРУТ- Активисти и очевици изјавили су данас да је неколико хиљада људи изашло на демонстрације у неколико градова Сирије.

Очевици су изјавили да око 10 000 људи изашло на улице, узвикујући "Слобода, слобода" у граду Дари на југу Сирије, који је постао епицентар протеста.

Према ријечима других очевидаца, демонстрације су започеле и у селу Бајди на сјевероистоку Сирије и мјесту Дума недалеко од пријестонице Дамаска.

Очевици нису жељели да буду именовани из страховања од владиних репресалија.

Протести, који трају мјесец дана са захтјевом за спровођење реформи, постепено добијају на замаху у Сирији.

Према подацима највеће продемократкске организације, више од 200 људи је убијено током владиних покушаја угушења протеста.

Организације за заштиту људских права наводе да су сиријске снаге безбједности и обавјештајних агенција ухапсили и мучили неколико стотина демонстраната против једног од најрепресивнијих режима на Блиском истоку. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *