Давидовић: \’\’Очекиван крај исконструисаног процеса\’\’

„Ово је очекивани завршетак с обзиром на чињеницу да је цјелокупан истражни процес око изградње РТВ Дома и наводних злоупотреба био исконструисан“, рекао је генерални директор Радио телевизије Републике Српске Драган Давидовић.  Специјално тужилаштво Републике Српске донијело је данас Наредбу о обустављању истраге у предмету против Милорада Додика, Младена Лазендића, Недељка Чубриловића, Фатиме Фатибеговић, Миленка […]

среда, децембар 28, 2011 / 13:43

„Ово је очекивани завршетак с обзиром на чињеницу да је цјелокупан истражни процес око изградње РТВ Дома и наводних злоупотреба био исконструисан“, рекао је генерални директор Радио телевизије Републике Српске Драган Давидовић.

 Специјално тужилаштво Републике Српске донијело је данас Наредбу о обустављању истраге у предмету против Милорада Додика, Младена Лазендића, Недељка Чубриловића, Фатиме Фатибеговић, Миленка Дакића, Александра Џомбића и Драгана Давидовића, спроведене по Наредби Тужилаштва БиХ, јер нема довољно доказа да су осумњичени учинили кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, саопштено је из Специјалног тужилаштва РС.

Истрага се односила на пројекте иградње аутопута Бањалука – Градишка, административног сједишта Владе Републике Српске и згаде РТВ дома Радио–телевизије Републике Српске. – Наравно да је било тешко све то издржати скоро четири године.

"У пројекту криминализације Републике Српске и њених најјачих политичких, привредних и медијских представника били су окупљени СИПА, правосуђе БиХ, појединци из ОХР-а, те наравно медији и јаке политичке структуре у Сарајеву", рекао је генерални директор РТРС-а.

Давидовић је истакао да ће он, а нада се и остали, легалним и легитимним путем тражити сатисфакцију за сву тортуру кроз коју су прошли.

"Остаје да сви заједно у Републици Српској помогнемо да се од овог злоћудног пројекта ослободе наши партнери Слободан Станковић и Славица Станковић, власници и директори фирме која је радила на овим пројектима. Истрага против њих још није обустављена, због административних препрека, али је јасно да је то само ствар формалности", истакао је Давидовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *