Данке Дојчланд: Помоћ Бундестага за Хрвате у БиХ

Хрватски свјетски конгрес, кровно удружење Хрвата у Њемачкој, упутио је допис Бундестагу у коме позива њемачке парламентарце да се заузму за равноправност хрватског народа у БиХ. Oво удружење од чланова Групе пријатељства БиХ и Њемачке у Бундестагу тражи хитне кораке у вези положаја Хрвата у БиХ, те термин одржавања састанка на који би дошли у […]

недеља, март 20, 2011 / 14:39

Хрватски свјетски конгрес, кровно удружење Хрвата у Њемачкој, упутио је допис Бундестагу у коме позива њемачке парламентарце да се заузму за равноправност хрватског народа у БиХ.

Oво удружење од чланова Групе пријатељства БиХ и Њемачке у Бундестагу тражи хитне кораке у вези положаја Хрвата у БиХ, те термин одржавања састанка на који би дошли у саставу шире делегације Хрвата из БиХ и Њемачке.

Хрватски свјетски конгрес, како је навдено у допису, жели да упозна њемачке политичаре и медије о тренутном стању и неправди која се проводи према хрватском народу у БиХ, преноси "Вечерњи лист".

Њемачка канцеларка Ангела Меркел обавила је почетком године неформалне разговоре са политичким лидерима БиХ у оквиру иницијативе покренуте с циљем помоћи у процесу формирања власти у БиХ, али и неопходних реформи у процесу европских интеграција. /крај/бм/сак
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *