Данас студенти излазе на изборе

На свих 16 организационих јединица студенти Универзитета у Бањој Луци, данас ће на непосредним изборима бираће своје представнике у Скупштину Студентске организације Универзитета у Бањој Луци. СОБЛ позива све студенте Универзитета у Бањалуци да у сриједу изађу на изборе на гласачка мјеста на својим факултетима, а која ће бити отворена од 9.00 до 15.00 часова. […]

среда, април 6, 2011 / 07:08

На свих 16 организационих јединица студенти Универзитета у Бањој Луци, данас ће на непосредним изборима бираће своје представнике у Скупштину Студентске организације Универзитета у Бањој Луци.

СОБЛ позива све студенте Универзитета у Бањалуци да у сриједу изађу на изборе на гласачка мјеста на својим факултетима, а која ће бити отворена од 9.00 до 15.00 часова. По једно бирачко мјесто у истом термину биће отворено и у првом и трећем павиљону Студентског центра „Никола Тесла“ Бања Лука.

Веома је важно да студенти учествују на изборима за Скупштину СОБЛ-а, како би изабрали представнике који ће радити на основним програмским циљевима, односно заштити права и интереса студената, побољшању студентског стандарда и квалитета наставног процеса, те давати приједлоге за нове пројекте и активности СОБЛ-а од интереса за студенте.

Право да бирају и буду бирани на овим избориам имају сви студенти Универзитета у Бањој Луци.

Према Статуту СОБЛ-а Скупштину чине по три представника са сваке организационе јединице Универзитета у Бањој Луци. Са свих организационих јединица пријављена су најмање по 3 кандидата.

Након избора Изборна комисија СОБЛ-а ће саопштити прелиминарне резултате гласања у року од 24 сата од затварања бирачких мјеста, а кандидати имају рок од 3 дана да поднесу жалбе у случају нерегуларности током избора.

Кандидатуре за Скупштину СОБЛ-а поднијело је 55 студената. Кндидовање је трајало 15 дана. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *