Данас наставак бриселских преговора и примјени бриселског договора

Данас у 11х у Бриселу биће настављен састанак Ивице Дачића, Хашима Тачија и Кетрин Ештон, који је синоћ око 22х прекинут. Висока представница ЕУ Кетрин Ештон јуче је прво имала билатералне састанке са српским премијером Ивицом Дачићем, потом са косовским Хашимом Тачијем, а затим је услиједио трилатерални састанак. После јучерашњих разговора није било изјава. Ештонова […]

среда, мај 22, 2013 / 09:30

Данас у 11х у Бриселу биће настављен састанак Ивице Дачића, Хашима Тачија и Кетрин Ештон, који је синоћ око 22х прекинут.

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон јуче је прво имала билатералне састанке са српским премијером Ивицом Дачићем, потом са косовским Хашимом Тачијем, а затим је услиједио трилатерални састанак.

После јучерашњих разговора није било изјава.

Ештонова се кратко обратила саопштењем:

"Веома сам задовољна што сам се поново угостила премијере Дачића и Тачија. Увјерена сам у њихову посвећеност да напредују и спроводе Бриселски споразум у дело. Сутра се поново састајемо да потврдимо нашу посвећеност овоме", рекла је по завршетку састанка висока представница ЕУ Кетрин Ештон.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да су током разговора о примјени бриселског споразума са премијером самопроглашеног Косова Хашимом Тачијем и високим представником ЕУ Кетрин Ештон дефинисани основни принципи.

"Разговор је вођен у конструктивној атмосфери", рекао је Дачић послије завршетка првог дијела разговора.

Тема данашњег разговора била је спровођење споразума Београда и Приштине, који је парафиран 19. априла.

Да би Србија добила датум договор мора да се постигне до краја недеље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *