Дан ВРС: Славићемо боље у изборној години

Приликом обиљежавања 21.годишњице ВРС већ уобичајено поновљено је исто обећање да Српска никада неће заборавити оне који су дали животе за стварање Српске и Трећи пјешадијски пук. Предсједник Српске открива да ће наредне године обиљежавање Дана ВРС бити нешто другачије. ’’Осим овог обиљежавања, биће уприличене и друге манифестације које ће окупити ветеране и војнике ВРС […]

петак, мај 10, 2013 / 20:15

Приликом обиљежавања 21.годишњице ВРС већ уобичајено поновљено је исто обећање да Српска никада неће заборавити оне који су дали животе за стварање Српске и Трећи пјешадијски пук.

Предсједник Српске открива да ће наредне године обиљежавање Дана ВРС бити нешто другачије.

’’Осим овог обиљежавања, биће уприличене и друге манифестације које ће окупити ветеране и војнике ВРС са њеним обиљежјима што ће, како је рекао, дати посебан печат овом догађају’’ – рекао је предсједник РС, Милорад Додик.

Без избора нема ни весеља

Већ је устаљена традиција да се значајни државни празници и датуми достојно обиљежавају тек у изборној години. Тако смо први пут достојно обиљежавање Дана Републике (ако изузмемо сулудо називање тог дана рођенданом) имали тек 2012. године.

Мање достојно, али помпезно, организован је Кочићев збор 2010, када је у Бању Луку довођена Северина, а на платоу Мањаче под шатором играле су стриптизете.

У датом моменту Кочићева кућа је пропадала, а пред њом је стајао споменик са штрчећом арматуром, на коју се само за прилике организовања приредби доносила и насађивала Кочићева биста.

Напросто, наши животни и државни циклуси морају бити прилагођени и подређени изборним, јер битнијих догађаја од тих нема.

 0 КОМЕНТАРА

 1. O mamicu svoju , i sve svoje po spisku , svaki onaj koji progovori nešto o VRS, pogotovo oni koji su se danas našli na bini, koji su mogli da budu u vojsci,ali, ili nisu htjeli, ili su imali ronhilrute, ili su bili pobjegulje i dezerteri, koji su u ratu dok se ginulo i krvarilo zaradjivali i profitirali.

  Zašto su jadnici ,i za koga ginuli? Danas je Srpska poharana, kamen na kamenu koji je vijekovima stajao pokraden je, šume isječene, rijeke rasprodane, rudnici rasprodani, fabrike porušene do temelja kako nikada više ne bi bile napravljene, sela zarasla u trnje, sve gola sirotinja neslućenih razmjera osim onoga koji čuva volove, i njegovih volova.
  I to ne uradiše naši neprijatelji protiv kojih smo se mi i naši stari ratovali, već to uradi onaj kojemu danas djeca pjevaju čobanske pjesme na danu vojske.

  Ne znam da li je teži dan bio onima u zemlji ,
  ili onima na zemlji kada su vidjeli ko u svoja žvaljava i smrdljivolažljiva usta stavlja srpsku vojsk

  E, jebemte zemljo šta si dočekala, a dočekala si da te dokusure onaj koji čuva volove, i njegovi volovi. Ako je tako, a nažalost jeste tako, pišam se na tebe zemljo moja.Neka se za tebe bore sinovi čuvara volova, i sinovi volova.

 2. Свака част, ово је прави Фронтал, јасно, кратко, прецизно.

  Како се људи више не освијесте, докел овако

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *