Дачић: Угледајмо се на ударнике

БЕОГРАД – Традиција омладинског добровољног рада остала је нешто што је неизбрисиво у историји нашег народа и државе, изјавио је данас замjеник премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, отварајући изложбу „Омладинске радне акције 1941-1981.“. Како је истакао, многи би данас требало да се угледају на ту традицију, јер у вријеме када су почеле […]

понедељак, април 11, 2011 / 17:00

БЕОГРАД – Традиција омладинског добровољног рада остала је нешто што је неизбрисиво у историји нашег народа и државе, изјавио је данас замjеник премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, отварајући изложбу „Омладинске радне акције 1941-1981.“.

Како је истакао, многи би данас требало да се угледају на ту традицију, јер у вријеме када су почеле радне акције, захваљујући којима су ударени темељи Новог Београда, није било ни криминала ни мржње између народа бивше Југославије.

"Историја Новог Београда жива је хроника о једном градитељском дјелу", рекао је Дачић, захваљујући његовим градитељима, којих се доста окупило на отварању изложбе у Палати Србија, некадашњем Савезном извршном вијећу, згради такође изграђеној радним акцијама.

Командант штаба прве радне акције на изградњи Новог Београда 1948. године, Слободан Босиљчић, подсјетио је да је радним акцијама изграђено десетак капиталних објеката на Новом Београду, а поред осталих и Студентски град и 40 "павиљона" на Тошином бунару.

Изложба је отворена до 20. априла.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *