Дачић оштар као прије избора

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да je спреман да своју функцију стави на располагање предсједнику Борису Тадићу и премијеру Мирку Цветковићу, уколико неко мисли да је изјавом да ће Србија бранити Србе на Косову нарушио државне и националне интересе.  Политичар чија странка је прије последњих избора једина гласно говорила о војном рјшавању […]

уторак, новембар 29, 2011 / 08:17

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да je спреман да своју функцију стави на располагање предсједнику Борису Тадићу и премијеру Мирку Цветковићу, уколико неко мисли да је изјавом да ће Србија бранити Србе на Косову нарушио државне и националне интересе.

 Политичар чија странка је прије последњих избора једина гласно говорила о војном рјшавању проблема на Космету, а потом ушао у коалицију са евробезалтернативцима, сада је поново активирао жестоку (про)српску. Што би рекло да су избори све ближе, а не да је СПС странка која се бори за интересе Срба и Србије.

"Ако сам ја крив нудим оставку, ако не сме у Србији јавно да се каже: ‘Бранићемо свој народ’, шта сад треба да се каже: ‘Нападните ви Косовску Митровицу и ми ћемо да аплаудирамо, јер смо корак ближе Европској унији’", рекао је Дачић новинарима.

Дачић је истакао да је то упозорење косовском премијеру Хашиму Тачију требало да дају представници међународне заједнице, а не он, који је само поручио да Србија не би требало унапред да каже да, у случају напада на Србе на Косову, неће реаговати.

Данашњи догађаји на Косову, како је нагласио, доказују да је био у праву када је говорио "да се не смије из Београда слати порука да Србија више никада неће ратовати".

Дачић је објаснио да је, у тренутку када међународна заједница не жели да косовском премијеру Хашиму Тачију стави до знања да се не смеју изазивати сукоби, било нужно упутити јасну поруку да Србија неће бити равнодушна.

"Мене оптужују да желим да изазовем рат. Чак и неки из међународне заједнице траже од Тадића да се дистанцира од моје изјаве. Ако сам ја проблем, моја функција је на располагању Тадићу. Шта је требало да кажем? ‘Само напред, Тачи’", рекао је Дачић, објаснивши да косовског премијера сматра најодговорнијим за данашње стање на сјеверу Космета.

Према Дачићевим ријечима, нису Срби ти који изазивају ратове и зато је бесмислено поручивати да Србија неће ратовати.

"То је као када напишете на пошти: у случају пљачке нећемо се бранити. То је лоша порука", нагласио је Дачић, и поручио да "Србија у ЕУ не може ићи пљујући на себе".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *