Цвијановићева: Супер је што студенти немају везе са Сарајевом

Данашњи протести студената у Бањој Луци потврда су да је РС демократско друштво, оцијенила је предсједница Владе РС Жељка Цвијановић на конференцији за новинаре. Премијерка Цвијановић захвалила је студентима и полицији на томе што су протести протекли мирно. Сматра да тврдње студената о лошем стандарду нису утемељене,ј ер је Влада у високо образовање уложила 33 […]

среда, јун 12, 2013 / 20:04

Данашњи протести студената у Бањој Луци потврда су да је РС демократско друштво, оцијенила је предсједница Владе РС Жељка Цвијановић на конференцији за новинаре.

Премијерка Цвијановић захвалила је студентима и полицији на томе што су протести протекли мирно. Сматра да тврдње студената о лошем стандарду нису утемељене,ј ер је Влада у високо образовање уложила 33 милиона марака. Предсједница Владе указала је и на чињеницу да су школарине на факултетима у Српској најниже у региону. Она је изразила задовољство што су бањoлучки студенти одбацили било какву везу с протестима у Сарајеву.

Постојала су захтјеви који су презентовани као питање студентског стандарда, а залазила су у политичку сферу, тврди предсједница Владе РС Жељка Цвијановић. Сматра да није на студентима да захтијевају да неко буде искључен из СНСД или смијењен из Владе. Ипак, мишљења је да је најважније да данас у Бањој Луци није било инцидената.

"Да ли негдје постоје 3 оброка за 2,5 марке, смјештаја за 10 марака мјесечно, трошкови студирања су 12 пута јефтинији…"

Цвијановићева тврди да Влада не размишља о повећању трошкова студирања. Каже да не би смјело бити разлике у студентском стандарду у Бањој Луци и Источном Сарајеву. Поновила је да ће захтјеве појединих представника студената, о којима су могли чути само у медијима, разматрати када дођу на адресу Владе.0 КОМЕНТАРА

 1. Fakticki ako se ne povecaju(a vjerovatno je bilo planirano)troskovi studiranja onda fakticki nema razloga da se fakticki neko buni.
  Sa ovim fakticki smo eto rijesili sve probleme i mozda ce poskupiti samo struja i ostale rezije ali fakticki to moramo.
  Mozda poskupi i hrana i malo prevoz a plate ako fakticki ostaju iste ili se skroz ukinu onda je fakticki svejedno.
  Ko nema platu fakticki nece ni slati dijete na skolovanje.
  Mislim fakticki logicno.

 2. Trebalo je današnju studentariju provesti kroz Dom u moje vrijeme. Flaše na prozorima su glumile bojlere, po ilegalac u svakoj sobi… a cijene hrane i smještaja koliko vidim iste.

 3. Svatko je jasno vidio i čuo da se juče orilo Banjom Lukom “ RAJKO KOPILE“ I “ MILE LOPOVE“
  Iskreno rečeno, da sam na mjestu Predsjednika Republike Srpske, podnio bih neopozivu ostavku, jednostavno nebih bio ni Predsjednik Mjesne zajednice, kamoli Predsjednik Entiteta Republike Srpske.
  Radi sjećanja, prevrtali su i batinali Stare devizne štediše u BiH i dijaspori, kao i INVALIDE Republike Srpske, kada su svojim protestima zahtjevali minimum svojih zagarantovanih prava.
  Kako kaže Rajko Vasić „DRONJAK,CVONJAK I BRABONJAK“ je prvi koji je skupio hrabrosti da neprikosnovenom gazdi da korpu, i ne dođe na zakazanu press konferenciju, što se jasno uočava da se REŽIM prestrojava u hodu, pa tako daju iz trenutka u trenutak popustljive izjave. Režim se i te kako uplašio „GUŽVE“.
  Zaigrano je KOZARAČKO KOLO ispred zgrade Vlade RS, upravo kako su rekli studenti, i to je veoma dobro da REŽIM već jednom shvati, dakle, raditi se mora u interesu svojih grašana, a ne samo za svoj lični matrijalni interes.

 4. Грохотом сам се смејао и ја и укућани када сам је синоћ гледао на БН.
  Када су је пустили на дневнику, прво је наступио тајац, а онда прасак у смех, па неизоставни прекрст и „Боже ме саклони“.
  Молим БН да оно пусти чешће.
  Премијерко, а и ми са тобом, туго моја преголема!
  :(:(:-o:-o:D:D

 5. ŠTO BI NAM SARAJLIJE GOVORILE:MILE LOPOVE,MOŽEMO MI TO I SAMI.JA SAM OČEKIVAO DA IZA PROTESTA U BANJOJLUCI STOJE SNAGE IZ SARAJEVA.
  napomena:željka voli njegovu glavu, a svoju je poslala „u mirovinu“
  x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(

 6. Вјечити оптимизам, будали је сваки дан Божић! Супер је што су студенти достојанствено протествовали захваљујући влади која им је то несебично омогућила, уз фактички помоћ предсједника снсд-а. Супер је што РС не заостаје „у региону“ по протестима, само што су ови у БЛ опет захваљујући влади бољи, већи и бројнији од оних тамо у СА са којим се не треба поредити нико и ништа, осим висина плате запослених у администрацији. Супер је што влада планира и даље несебично помагати овакав модерни вид занимације гдје грађани и студенти могу путем тв-а да поруче нашим министрима у згради шта они од њих траже испред зграде!
  У контексту тих активности, министарствима ће бити уведено обавезно гледање ртрс-а да би могли бити непосредно у току саме манифестације испред зграде, а не да им неко протура дезинформације кроз отворене прозоре!

  Пошто се наши министри буду добро наоружали информацијама са срне и ртрс-а, онда ће они моћи да твитују на својим профилима и тако ће свим учесницима бити јасно у ком правцу ће се одвијати даље инцијативе владе! Супер је то и то фактички и предсједник подржава, да се не мора цимати са својим аутом до зграде, довољан је само клик на твит и све информације о најбољем стању у региону су на дохват руке!

 7. SRNA i RTRS kakve su takve su makar ne lažu narod, prenesu to što prenesu i istina je, ali makar ne napišu da su studenti privođeni pa onda napišu da ipak nisu privođeni kada skontaju da su pojeli govno.

 8. herctref, 13.06.2013. 13:48:46

  Ма гледао бих ја тај ртрс, али нема се шта ту видјети! А срна ко срна, упропастише је политички полтрони и дописници по задатку!
  Ако мислиш на БНТВ иформацију, па ту је бар све црно на бијело, Дроњак у живом снимку то говори, нису они ништа монтирали, а да јесу, па већ би им сад чобан из лакташа лупио забрану емитовања преко цијеле РС и БиХ!

 9. Ma BH isto prenosi tudje informacije tako su i rekli „Više hiljada protestanata“ a nije nas bilo ni 800.

  Svako ko ima imalo mozga zna da mi imamo previše studenata a malo kvalitetnih studija i da se treba raditi na tome da se opasno smanji broj studenata, a da se pare ulažu u kvalitet studija i da se ovi priučeni profesori isto mjenjaju.

  Naravno to ne odgovara svima jer svi hoće da sepresele u Banja Luku i da preko nekog svog „Zeme“ nadje uhljebljenje u nekoj državnoj firmi.

  Nama Banjalučanima je dosta seljaka koji su nam došli poslije 1945 a kamo li onih 1995 pa i ovih sada što se dolaze da promrljaju studije i da ostanu ovdje a jako mali broj se vrati da pokuša da izgradi svoje rodno mjesto.

 10. zmaj , 13.06.2013. 15:29:03

  Ја змају нисам одрастао уз тај програм, него сам стварао и ту телевизију и тај програм, капиши?
  Кад је требало бранити наше релеје, од вас, требало је бити и на страшном мјесту постојати, а твоји колико ме сјећање служи срушише одмах на почетку онај на Јабуци изнад Горажда? Што ли? Коме смета?

 11. А тек да не набрајам оне релеје и репетиторе, што их ваши спонзори дивљаци, дивљачки из ваздуха порушише! x-(

 12. rammstein
  te releji i repetitori su divljački oteti od TVSA 1992 godine, tako da je čak na releju na Vlašiću ubijen radnik koji je radio na održavanju. Ciji ono bijaše relej na Trebeviću da ga nije Raso napravio 1992 godine

 13. Program te televizije u cijem si stvaranju kazes ucestvovao danas se izucava na nekim svjetskim univerzitetima kao primjer ratnohuškačkog novinarstva i najcrnje propagande

 14. E baš nađite taj snimak gdje Dronjak za BN govori da je priveden pa onda kaže da nije priveden. To bih baš volio da vidim. Ja sam samo naveo primjer za tu laž pošto se najskorije desila, mogao bih mali milion da ih nađem gdje bukvalno prenose lažne vijesti. Što se tiče RTRS i SRNE oni ne lažu ništa samo prenose ono što im odgovara, a u ostalom to radi i BN.

 15. herctref @

  Дроњак је у „живој“ изјави потврдио да је био на информативном разговору са једним од инспектора бањолучког муп-а, али да се то није десило у просторијама муп-а него негдје у граду. Оптуживати БНтв је несувисло, ко је гледао њихов дневник видио је да је дјечко то изјавио. Е сад, да ли он говори истину, то је већ друго питање.

 16. zmaj , 13.06.2013. 15:58:33

  Како то мислиш „отети“ од ТВСА? Шта ти то значи, да ми тв претплатници са Пала немамо свој удио у том ртв систему? Ти узмеш студио или РТВ-дом, ми узмемо тв репетитор, и шта је ту спорно? Док не дође до неког коначног мировног споразума, ријешења свако своје брани! Капиши? Шта смо ми то по теби требали радити, да пустимо да ви емитујете своју ратну пропаганду!?

 17. zmaj , 13.06.2013. 09:15:22
  RS je spremna za ulazak u EU. Ima trandzu za premijera
  dobojba, 13.06.2013. 18:17:15
  SLATKA VELIKA BLONDINUŠA

  Sta je smecari?
  Palite se na trandze!B-)
  Jel’vi to nesto FAKTICKI simultano…?

  http://www.youtube.com/watch?v=hN_24DkCyCM

  http://www.youtube.com/watch?v=Re9bq72r1S8

  Ajmo “raja“,gubite vrijeme na ovom portalu ali sam opet dobar da vas upozorim …uskoro ce te slusati nesto slicno na vasim radio prijemnicima(pod uslovom da vam ne iskljucimo struju).

  http://www.youtube.com/watch?v=o8ktpOrmK4w

 18. ozrenac je li ti mene zezas ili si ozbiljan?
  Privesti i pozvati nekoga na info razgovor je velika r
  azlika. Sama rijec privesti je iritantna a sami cim privodjenja je uglavnom ponizavajuci i jadan. Dronjak je bio pozvan na informativni razgovor najnormalnije da se decko upozna sa mogucim posljedicama koje mogu nastati.Dakle nesto najcivilizovanije i najljudskije od strane mupa. BN televizija je samo zamijenila teze pa umjesto pozvan na razgovor napisala priveden da bi u drustvu stvorila jaz,pokusala da ocrni mup kako maltretira studente i da predstavi ministarstvo policije kao neku represivnu instituciju koja zastrasuje demonstrante. Posto je BN pojeo govno objavili su da niko nije privodjen bla bla, skontali da su ispali glupi u drustvu i to je to. Evo od mene im ide jedna banana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *