Цвијановић: Неће бити заједничког закона о раду

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Српска неће пристати на доношење јединственог закона о раду на нивоу БиХ, нити на формирање економско-социјалног савјета БиХ. Цвијановићева је нагласила да су ентитети надлежни за област рада, мада те обавезе за БиХ проистичу из докумената Европско партнерство. "Често се у документима ЕУ фактички сугерише да […]

среда, мај 8, 2013 / 09:29

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Српска неће пристати на доношење јединственог закона о раду на нивоу БиХ, нити на формирање економско-социјалног савјета БиХ.

Цвијановићева је нагласила да су ентитети надлежни за област рада, мада те обавезе за БиХ проистичу из докумената Европско партнерство.

"Често се у документима ЕУ фактички сугерише да се треба ићи ка централизацији, иако преношење надлежности никада није гаранција да ће нешто бити боље. Имали смо одређене примјере преношења надлежности, али смо добили много гора рјешења од оног што је било раније", рекла је Цвијановићева за "Евроблиц".

Она је подсјетила да је на нивоу БиХ већ пропао покушај формирања економско-социјалног савјета, чиме је изражен став да је формирање таквог тијела на нивоу БиХ немогуће.

Цвијановићева је нагласила да је власт у Српској тренутно једино функционална и остварује све своје обавезе, што није случај са Федерацијом БиХ и нивоом БиХ.

"То не значи да због њих морамо да правимо нека нова рјешења, већ они треба да пораде на рјешавању својим проблема", рекла је Цвијановићева.

Она је потврдила да је Влада Српске сачинила анализу трошкова преноса надлежности на ниво БиХ, која би убрзо требало да буде презентована јавности, а која је показала да највећи дио новца одлази на администрацију БиХ што је неприхватљиво.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *