Цветковић: О продаји Телекома одлучиће наредна влада

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је синоћ да ће о евентуалној продаји државне компаније Телеком Србија одлуку донети сљедећа влада. Цветковић је Радио-телевизији Србије рекао да куповина 20 одсто акција Телекома од мањинског партнера, грчке компаније ОТЕ, ствара услове за лакшу продају те државне компаније, али је додао да о евентуалној продаји неће одлучивати његова […]

субота, децембар 31, 2011 / 07:00

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је синоћ да ће о евентуалној продаји државне компаније Телеком Србија одлуку донети сљедећа влада.

Цветковић је Радио-телевизији Србије рекао да куповина 20 одсто акција Телекома од мањинског партнера, грчке компаније ОТЕ, ствара услове за лакшу продају те државне компаније, али је додао да о евентуалној продаји неће одлучивати његова него наредна влада.

ОТЕ је власник 20 одсто акција Телекома Србије од 1997. године, а Влада Србије посједује преосталих 80 одсто акција.

Према Цветковићу, куповина 20 одсто акција Телекома од мањинског партнера представља „увод у другачији приступ Телекому, прије свега у смислу управљања”, односно професионализације управе, али ствара и могућност „лакше продаје”.

„Ова влада сигурно о томе неће одлучивати. О томе ће одлучивати нова влада”, рекао је Цветковић на питање о томе да ли влада размишља о продаји Телекома.

Телеком Србије објавио је да је са грчком компанијом ОТЕ у Атини потписао уговор о откупу 20 одсто акција тог мањинског партнера, по цијени од 380 милиона евра.

Како се наводи у саопштењу, према уговору та трансакција ће бити завршена до краја првог квартала 2012. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *