Чувајте се још једне фејсбук преваре

Уколико вам се на ФБ отвори чет прозорчић у којем вам пријатељ пише како је обрадио вашу слику у Фотошопу, немојте слиједити линк. Наиме, отвориће вам се апликација која тражи ваше ФБ информације; име, презиме, фотографије и податке о другим пријатељима. Сљедећи корак је сајт у којем вам се прикажу слике људи с тијелима животиња, […]

субота, април 9, 2011 / 13:51

Уколико вам се на ФБ отвори чет прозорчић у којем вам пријатељ пише како је обрадио вашу слику у Фотошопу, немојте слиједити линк. Наиме, отвориће вам се апликација која тражи ваше ФБ информације; име, презиме, фотографије и податке о другим пријатељима.

Сљедећи корак је сајт у којем вам се прикажу слике људи с тијелима животиња, а док их посматрате, свјеже инсталирана апликација ‘шири заразу’ на све ваше пријатеље. Колика је заправо раширеност спема говори и податак да је 88 хиљада људи у сат времена посјетило сајт са животињама, а укупно је заражено око 600 хиљада профила.

Намјера ове преваре за сад остаје неозната јер страница с фотографијама не инсталира никакав вирус. Претпоставља се како је ријеч о почетку неке велике преваре или нечијег покушаја да докаже како може хаковати Фејсбуков чет. Свеједно, ако вас је знатижеља побиједила и инсталирали сте апликацију, можете је избрисати преко поставки приватности.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *