Чуркин: Иран је већ довољно под санкцијама

Москва вјерује да више нема простора за додатне санкције Савјета безбједности УН против Ирана поводом његовог нуклеарног програма, изјавио је данас руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин. "Вјерујемо да су опције за санкције Савјета безбједности потрошене. И даље снажно вјерујемо да треба наставити преговоре са Ираном", изјавио је Чуркин новинарима. САД и европске силе пооштрили […]

субота, децембар 3, 2011 / 08:28

Москва вјерује да више нема простора за додатне санкције Савјета безбједности УН против Ирана поводом његовог нуклеарног програма, изјавио је данас руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин.

"Вјерујемо да су опције за санкције Савјета безбједности потрошене. И даље снажно вјерујемо да треба наставити преговоре са Ираном", изјавио је Чуркин новинарима.

САД и европске силе пооштрили су самостално санкције против Техерана послије извјештаја контролне агенције УН о томе да је Иран у прошлости покушао да направи атомску бомбу и да то можда чини и данас.

Русија је подржала четири рунде санкција УН против Ирана, након што је, у сарадњи са Кином, радила на ублажавању предложених мјера. Чуркинова изјава може да значи да Москва није спремна да прихвати проширење казнених мјера УН против Исламске Републике.

Чуркин је критиковао залагање западних и арапских држава за изолацију Сирије. Он је рекао да је у току штетна ескалација пријетњи против Сирије и Ирана.

Русија је недавно уложила вето на европски нацрт резолуције УН против Сирије, у којем је изречена осуда насиља над продемократским демонстрантима у тој земљи и запријећено потенцијалним санкцијама. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *