Ћургуз: Смањење казне Косу је подвала

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз оцијенио је поражавајућим смањење казни четворици оптужених за злочине у Сребреници у предмету „Франц Кос и други“ и изразио наду да ће се о дешавањима у и око Сребренце ускоро почети говорити другачије. "Не знам шта да кажем о таквом маневру Суда БиХ који прво изрекне драконску казну […]

уторак, април 30, 2013 / 08:22

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз оцијенио је поражавајућим смањење казни четворици оптужених за злочине у Сребреници у предмету „Франц Кос и други“ и изразио наду да ће се о дешавањима у и око Сребренце ускоро почети говорити другачије.

"Не знам шта да кажем о таквом маневру Суда БиХ који прво изрекне драконску казну примјењујући ретроактивно Кривични закон БиХ и онда се тобоже казна са 40 смањи на 35 година затвора. Мислим да је то више него прозирно и увредљиво", рекао је Ћургуз Срни.

Ћургуз је истакао да не види разлог да се адвокат осуђених односи побједнички према исходу поступка.

Он је изразио наду да ће путем Декларације о карактеру рата у БиХ и активностима Борачке организације брзо отворити прича о дешавањима у и око Сребренице на другачији начин него до сада, јер постоји низ аргумената и доказа да је ријеч о пројекту планираног хаоса, у којем су учествовали политичари и припадници Армије БиХ.

Адвокат Душко Томић потврдио је да је Апелационо вијеће Суда БиХ смањило казне четворици оптужених за злочине у Сребреници у предмету "Франц Кос и други".

Францу Косу казна је са 40 година затвора смањена на 35, Станку Којићу са 43 на 32, Зорану Гороњи са 40 на 30, а Властимиру Голијанину са 19 на 15 година затвора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *