Чудесна жена, филм који је највише зарадио, а потписује га редитељка

Филм о култној суперјунакињи из 1970-их година, Чудесна жена (Wonder Woman), зарадио је више од 620 милиона долара за три седмице приказивања у кинима широм свијета

понедељак, јун 26, 2017 / 19:30

То га чини најпродаванијим филмом икада који је режирала жена, а у овом случају то је Пети Џенкинс.

Џенкинс је позната и по њеној криминалистичкој драми „Чудовиште“ из 2003. године у којој глуми Шарлиз Терон. Занимљиво је како 46-годишња америчка режисерка није 14 година ништа режирала између та филма.

Режисерка је 2011. године била ангажована и на филму „Тор“, али је напустила пројекат за мање од два мјесеца због креативних разлика.

Чудесна жена, филм који доноси причу о амазонској ратници и бесмртној Зевсовој кћерки коју глуми Израелка Гал Гадот, доживио је пуно боље реакције публике него други новији филмови са суперјунацима као што су „Суицид Сквад“ или „Батмен у Супермен“.

Већ на почетку приказивања, филмски критичари су предвидјели како ће филм зарадити више од 600 милиона долара, што се и десило. Филм је највише новца зарадио на америчком тржишту, а затим и у Француској, Кини, Великој Британији и Бразилу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *