Чубриловић најавио градњу друге дионице аутопута: Најкасније до јесени

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да би изградња друге дионице аутопута од Прњавора до Бање Луке требало да почне током љета или најкасније почетком јесени. "Слиједе нам преговори са Европском инвестиционом банком /ЕИБ/, која је потврдила све што је предузеће `Аутопутеви Српске` урадило до сада. У наредних мјесец и […]

недеља, мај 12, 2013 / 11:14

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да би изградња друге дионице аутопута од Прњавора до Бање Луке требало да почне током љета или најкасније почетком јесени.

"Слиједе нам преговори са Европском инвестиционом банком /ЕИБ/, која је потврдила све што је предузеће `Аутопутеви Српске` урадило до сада. У наредних мјесец и по дана са овом банком треба да завршимо процедуру припреме за уговор о кредитној линији", рекао је Чубриловић новинарима.

Он је додао да је ЕИБ потврдио избор извођача радова на дионици аутопута од Прњавора до Бањалуке и да се почетак радова очекује током љета или најкасније почетком јесени.

Чубриловић није могао да потврди када ће почети наплата путарине на аутопуту Бањалука – Градишке због кашњења са одређеним процедурама.

"Предузеће `Аутопутеви` касни са одређеним процедурама, студије нису завршене на вријеме, а није на вријеме објављен ни тендер за изградњу објеката који требају да служе у ту намјену и на томе се ради", рекао је Чубриловић.

Он је није могао да каже када да ће то бити завршено, јер је "све у рукама предузећа `Аутопутеви Српске`".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *