Црвена земља у Лиги шампиона?!

Црвена Земља, фудбалски клуб из Нове Веси код Српца, лидер друге фудбалске лиге запад РС, заиграће упркос суспензији ФС/НС БиХ, у европским такмичењима ове јесени.  Челници УЕФА истакли су да овај клуб може наступати у квалификацијама за Лигу Шампиона, пошто није наступао у такмичењу под организацијом суспендованог савеза. -Сигурно је да ћемо пронаћи модус и […]

петак, април 1, 2011 / 11:01

Црвена Земља, фудбалски клуб из Нове Веси код Српца, лидер друге фудбалске лиге запад РС, заиграће упркос суспензији ФС/НС БиХ, у европским такмичењима ове јесени.

 Челници УЕФА истакли су да овај клуб може наступати у квалификацијама за Лигу Шампиона, пошто није наступао у такмичењу под организацијом суспендованог савеза.

-Сигурно је да ћемо пронаћи модус и оправдање за овакав чин који је апсолутно неопходан и има огромно спортско оправдање. Црвена земља је клуб са невјероватним навијачима који не бирају начине да финансијски помогну свој клуб. Један од њих, Проко Драгосављевић, иначе велики финансијер клуба, ће нам помоћи логистички да припремимо јавност за то, и убијеђени смо да ће спортска Европа прогутати његово објашњење- истичу битни функционери УЕФА.

Из Црвене земље, која због улагања министарства за спорт РС има надимак србачки Манчестер Сити, истичу да су су они у потпуности спремни да представљају своју Нову Вес и Републику Српску у међународном такмичењу.

-Потпуно смо спремни, и овај епилог је нешто што смо очекивали и за шта смо се спремали. Ми ћемо бити Краули Таун Лиге шампиона, пазите шта вам кажем – није крио оптимизам тренер Нововесана Никола Никић.

Из ФК Борац, лидера Премијер лиге, поручују да су разочарани суспензијом ФС/НС БиХ, али да им је за утјеху што ће барем узорни спортски колектив из Нове Веси наћи свој пут до Европе.

-Ми смо овако нешто и очекивали, и морамо признати да смо због тога онако често испадали из Премијер лиге и освајали титуле у Првој лиги РС. Надали смо се да ћемо на овај начин стићи до Лиге Шампиона. Желимо све најбоље Црвеној земљи, којој ћемо понудити наше рефлекторе, уколико им они буду били потребни да стадион у Новој Веси испуни криеријуме које тражи УЕФА за одигравање међународних утакмица – каже директор Борца Радмило Шиповац.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *