Црнадак: Јеринићу ти си министарство информисања С. Кореје!

Отворено писмо генералног секретара ПДП Игора Црнатка Драгану Јеринићу, предсједнику Удружења новинара РС, преносимо у цјелости. Господине Јеринићу, Поводом истраживања Националног демократског института, свјесног објављивања лажних резултата и ваших неоснованих оптужби на рачун ПДП, одлучио сам се да Вам напишем неколико реченица. Као прво, саопштење Удружења новинара РС од јуче директно потврђује да сте дио […]

уторак, јун 18, 2013 / 12:14

Отворено писмо генералног секретара ПДП Игора Црнатка Драгану Јеринићу, предсједнику Удружења новинара РС, преносимо у цјелости.

Господине Јеринићу,

Поводом истраживања Националног демократског института, свјесног објављивања лажних резултата и ваших неоснованих оптужби на рачун ПДП, одлучио сам се да Вам напишем неколико реченица.

Као прво, саопштење Удружења новинара РС од јуче директно потврђује да сте дио медијског кружока владајућег режима и да све ваше активности представљају дио уигране пропагандистичке мреже. Овај кружок, чије постојање и перфидно функционисање потврђује и дојучерашњи извршни секретар СНСД-а Рајко Васић, представља фабрику лажи, конструкција и подвала која за крајњи циљ има фарбање тужне реалности у Републици Српској у ружичасто, као и дискредитацију опозиције.

Господине Јеринићу, крајње је вријеме да удружење које водите буде потпуно разобличено и да јавност јасно зна да је његова улога идентична улози министарства информисања у Сјеверној Кореји. Да сте истинско удружење новинара, ваше јучерашње саопштење би осудило фабриковање лажне вијести, а не онога ко је на то одговорио.

Идемо редом. Режимски медијски кружок је смислио да би било добро искористити чињеницу да је НДИ ових дана завршио своје истраживање и кроз уходану мрежу (Глас – Срна – РТРС – остали медији који случајно пренесу вијест) емитовати измишљене резултате тог истраживања.

Не само да су резултати истраживања лажни, него је и питање „За кога бисте гласали на изборима за предсједника РС?“ потпуно измишљено. Медијска машинерија режима на лажно питање представља и лажан одговор – „51% грађана подржава Додика“, што је уједно и наслов у режимским гласилима.

Чланови медијске хоботнице власти врло добро знају политику НДИ, према којој неће демантовати ове вијести јер се ради о интерном истраживању и то злоупотребљавају.

Након тога, Удружење новинара РС оптужује ПДП да врши притисак на Глас Српске и РТ РС, јер је разоткрио лажну вијест, означио да се ради о класичној пропаганди и именовао кључне актере. Било би занимљиво да објасните чиме може једна опозициона партија, која нема никакве полуге власти и притиска, угрожавати медије. Истовремено, подсјетићу вас да је Удружење „заборавило“ да означи као „притисак на медије“ ситуацију у којој је предсједник РС пријетио и псовао мајку власнику и директору Телевизије БН. Да не набрајам остале примјере.

Надам се да ћете, сада када знате резултате истраживања НДИ (уколико још увијек немате свој примјерак, радо ћу Вам га уступити), имати снаге да снажно осудите Глас Српске и РТ РС за свјесно фабриковање и ширење лажне вијести и на тај начин заштитите јавност у РС као и већину поштених новинара, који се таквим стварима не служе.

Имате све елементе и да осудите данашње непрофесионално објављивање саопштења Удружења у Вашој матичној кући (Независне новине) у којем се напада ПДП због саопштења које није ни објављено!! Осуде нечега што се и не објави данас срећемо само у афричким диктаторским земљама.

На жалост, бојим се да ће моја надања да Ви и удружење које водите можете направити заокрет бити без основа и да ћемо вас још неко вријеме, док траје овај режим, гледати у досадашњој улози.

 

С поштовањем,

Игор Црнадак
Генерални секретар ПДП

 0 КОМЕНТАРА

  1. пропагандистичке=пропагандне, дај мало у ред те изразе из званичних саопштења, ако секретар није баш јак у томе ваљда имате неког ко зна како би требало.

    Неко се запитао на овом порталу кога имамо боље од ове или бивше власти?

    Очигледно да није проблем такве наћи ко хоће да тражи.

  2. Svaka čast na ovom otvorenom pismu. Jerinić, dječko kome je novinarstvo uzgredan posao, jer mu je elektrosistem i priozvodnja struje osnovno zanimanje, je samo zabio još jedan, u zadnje vrijeme stoti, autogol propasti od vlasti. Dal si normalan, a vidi se da nisi, da je juče NDI izasao sa tacnim podatcima i ja sam se bas potrudio da sve pohvatam i da vidim da li je PDP ili RTRS I GLAS u pravu. Definitivno , nigdje se nije spomenulo u istraživanju da li tzv predsednik ima podršku mase i kolika je ta porška. Nije bilo istraživanjw na to pitanje, Jerinići, tzv novinaru.

    Aaaaa, ja sam sada došao iz kafane, tamo se sve zna i tamo se najbolje istraživanje može uporedititi sa najrelevantnijim kućama po pitanju istraživanja javnog mijenja, pa u ovom slučaju i izbora, dogodine i da li će tzv predse3dnik pobijediti. ODGOVOR, NEĆE, DŽABA STE KREČILI, NAROD KAŽNJAVA, zbog prevare, decenijske obmane foliranata iz laktaša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *