Црна Гора: Казне за продају органа

Особа која објави да продаје или купује људски орган или тикво тијела у Црној Гори, биће кажњена новчано од 500 до 2.000 евра или затвором до 60 дана, наводи се у Приједлогу закона о јавном реду и миру који је у скупштинској процедури. Помоћник министра унутрашњих послова Црне Горе Владимир Вукотић рекао је да је […]

недеља, новембар 20, 2011 / 19:24

Особа која објави да продаје или купује људски орган или тикво тијела у Црној Гори, биће кажњена новчано од 500 до 2.000 евра или затвором до 60 дана, наводи се у Приједлогу закона о јавном реду и миру који је у скупштинској процедури.

Помоћник министра унутрашњих послова Црне Горе Владимир Вукотић рекао је да је Приједлог донесен с циљем очувања јавног реда и мира и за обезбјеђивање услова за функционисање јавног поретка.

Он је рекао да важећим Законом није било могуће санкционистии неке нове облике у области јавног реда и мира.

"Праћење стања јавног реда и мира је указало на нове појавне облике његовог нарушавања, чије санкционисање није било могуће важећим законом, који се примјењује од 1994. године", појаснио је Вукотић, наводећи да је то био један од основних разлога за доношење новог закона.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *