Цијена карте за концерт Бечке филхармоније достигла 9.392 евра

Новогодишњи концерт Бечке филхармоније, којим се традиционално улази у нову годину у Аустрији и који у телевизијском преносу гледају милиони људи широм свијета, један је од најскупљих музичких догађаја на свијету, јер су ових дана цијене карата достигле астрономске суме. Тако, три дана пред концерт, двије карте за партер коштају 18.784 евра, што је 9.392 […]

петак, децембар 30, 2011 / 13:39

Новогодишњи концерт Бечке филхармоније, којим се традиционално улази у нову годину у Аустрији и који у телевизијском преносу гледају милиони људи широм свијета, један је од најскупљих музичких догађаја на свијету, јер су ових дана цијене карата достигле астрономске суме.

Тако, три дана пред концерт, двије карте за партер коштају 18.784 евра, што је 9.392 евра по карти или 10 пута више од куповне цијене, а улазнице за толико новац могле су се наћи на Интернет сајту viagogo.de.

Ту се нуде и карте за галерију, које коштају 7.380 евра по особи.

Карте за чувени бечки новогодишњи концерт су распродате више од годину дана унапред, а оригинална цијена је од 30 до 940 евра.

Међутим, пред сам концерт карте достижу астрономске цијене, јер само мали број љубитеља класичне музике је спреман да препрода своје улазнице.

За 700 карата, колико има мјеста за концерт, сваке године се пријави око 60.000 љубитеља музике.

Бечка филхармонија лутријом одлучује ко може купити карте за новогодишњи концерт.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *