Цетиње: Вујановић полаже заклетву уз Марш против мафије

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић положиће данас заклетву на сједници црногорског парламента. Вујановићева инаугурација, која је предвиђена Уставом Црне Горе, биће одржана у владином Дому Владе на Цетињу у 19.00 часова. Вујановић је побиједио на предсједничким изборима 7. априла са освојених 161.940 гласова, док је његов противкандидат Миодраг Лекић освојио 154.289 гласова. Мања чланица владајуће […]

понедељак, мај 20, 2013 / 08:07

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић положиће данас заклетву на сједници црногорског парламента.

Вујановићева инаугурација, која је предвиђена Уставом Црне Горе, биће одржана у владином Дому Владе на Цетињу у 19.00 часова.

Вујановић је побиједио на предсједничким изборима 7. априла са освојених 161.940 гласова, док је његов противкандидат Миодраг Лекић освојио 154.289 гласова.

Мања чланица владајуће коалиције Социјалдемократска партија, која сматра да Вујановић није имао уставно право да се кандидује за предсједника државе, најавила је да ће на сједници Предсједништва одлучити да ли ће њени посланици присуствовати сједници на Цетињу.

Демократски фронт, Позитивна Црна Гора и Социјалистичка народна партија су саопштили да неће присуствовати инаугурацији, оцјењујући да је Вујановић изабран неуставно и да је било изборних незаконитости.

Група грађана "Марш против мафије" организоваће данас протестну шетњу од Подгорице до Цетиња.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *