Цесна се срушила на школу – најмање 11 мртвих на Филипинима

У удесу лаког авиона који се данас срушио на школу у близини филипинске престонице Маниле, погинуло је најмање 11 људи, од којих двоје дјеце, саопштиле су локалне власти а пренијела агенција АП. Пилот „Цесне” је непосредно после узлетања затражио принудно слијетање, саопштили су представници локалног „Црвеног крста”. Градоначелник приградског мјеста Паранакве је рекао да се […]

субота, децембар 10, 2011 / 11:26

У удесу лаког авиона који се данас срушио на школу у близини филипинске престонице Маниле, погинуло је најмање 11 људи, од којих двоје дјеце, саопштиле су локалне власти а пренијела агенција АП.

Пилот „Цесне” је непосредно после узлетања затражио принудно слијетање, саопштили су представници локалног „Црвеног крста”.

Градоначелник приградског мјеста Паранакве је рекао да се авион запалио пошто се срушио на основну школу „Ф. Серано”.

Флоренсио Бернабе је казао да у тренутку пада авиона у школи није било ђака, а да се ватра брзо проширила на сусједне зграде.

Полиција је пронашла 11 тијела, од чега једне бебе и једног дјетета.

За сада није познато колико је путника било у авиону, нити се зна број настрадалих на земљи. Тијела пилота и копилота нису пронађена.

У авиону има мјеста за шест до осам људи.

Пилот је полетио са аеродрома у Манили и упутио се на острво Миндоро. Након што је пилот затражио принудно слетање, авион се срушио.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *