Чермаку позлило након састанка са Косоровом

ЗАГРЕБ – Храватском генералу Ивану Чермаку позлило је послије састанка са хрватском премијерком Јадранком Косор и ветеранима, након чега је пребачен у болницу у Загребу. Чермак је синоћ око 21.00 час примљен у Клиничко болнички центар Загреб због упале простате, преносе хрватски медији. Чланови породице потврдили су да су у току испитивања и да би […]

недеља, април 17, 2011 / 19:50

ЗАГРЕБ – Храватском генералу Ивану Чермаку позлило је послије састанка са хрватском премијерком Јадранком Косор и ветеранима, након чега је пребачен у болницу у Загребу.

Чермак је синоћ око 21.00 час примљен у Клиничко болнички центар Загреб због упале простате, преносе хрватски медији.

Чланови породице потврдили су да су у току испитивања и да би Чермак за неколико дана требало да дође кући.

Хашки трибунал ослободио је у петак Чермака свих оптужби за злочине над Србима током акције "Олуја" 1995. године, док су генерали Анте Готовина и Младен Маркач осуђени на 24, односно на 18 година затвора због учешћа у удруженом злочиначком подухвату током акције "Олуја" с намјером да се присилно и трајно уклони српско становништво из Хрватске.

Чермак је након изрицања пресуде авионом Владе Хрватске стигао у Загреб. Он је у кућном притвору провео три и по године, а у хашком нешто више од четири године.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *