Церић: Папа Јован Павле Други заслужује споменик у Сарајеву

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић рекао је да папа Јован Павле Други заслужује да му буде подигнут споменик у централном дијелу Сарајева. Церић је агенцији Асоишејтид прес изјавио да је папа Јован Павле Други једна од најважнијих личности у 20. вијеку због његове подршке међувјерском и међукултурном дијалогу. Према његовим ријечима, током рата […]

четвртак, април 28, 2011 / 10:12

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић рекао је да папа Јован Павле Други заслужује да му буде подигнут споменик у централном дијелу Сарајева.

Церић је агенцији Асоишејтид прес изјавио да је папа Јован Павле Други једна од најважнијих личности у 20. вијеку због његове подршке међувјерском и међукултурном дијалогу.

Према његовим ријечима, током рата у Сарајеву чекала се "свака недјеља како би се чуле ријечи наде" тадашњег поглавара Римокатоличке цркве, који никада није пропустио прилику да позове на окончање сукоба. Церић је истакао да је то разлог због којег сматра да папа заслужује споменик у Сарајеву.

Папа Јован Павле Други посјетио је Сарајево 1995. године. Градске власти сада разматрају да му подигну споменик испред Катедрале.

Претходник папе Бенедикта Шеснаестог на челу Ватикана биће беатификован 1. маја.0 КОМЕНТАРА

  1. Коме треба човјек који се игра Бога? Никоме не треба вјера од меса, јер наша душа није од меса нити ријечи саткана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *