Челична лејди: Мерил Стрип као Маргарет Тачер

Филм о Маргарет Тачер, бившој конзервативној премијерки Велике Британије, могао би врло лако глумици Мерил Стрип да донесе још једног Оскара, спекулишу медији. У новом филму редитељке Филиде Лојд Гвоздена лејди, улогу Маргарет Тачер, конзервативне премијерке која је била на челу британске владе од 1979. до 1990. године, тумачи холивудска глумица Мерил Стрип, што гарантује […]

недеља, новембар 27, 2011 / 18:40

Филм о Маргарет Тачер, бившој конзервативној премијерки Велике Британије, могао би врло лако глумици Мерил Стрип да донесе још једног Оскара, спекулишу медији.

У новом филму редитељке Филиде Лојд Гвоздена лејди, улогу Маргарет Тачер, конзервативне премијерке која је била на челу британске владе од 1979. до 1990. године, тумачи холивудска глумица Мерил Стрип, што гарантује изванредно остварење, бар када је глума у питању.

Говорећи о улози Тачерке, Стрип је изјавила да је за њу била привилегија да је глуми.

„То је један од оних ријетких филмова због којих сам захвална што сам глумица", додала је двострука оскаровка, истичући да је улога Тачерове досад њена највећа улога у каријери.

Глумица је изјавила и да се не слаже са политичким ставовима легендарне премијерке, али да након ове улоге не суди тако строго о њој.

Филм ће премијеру имати у јануару следеће године, а улогу супруга бивше премијерке игра британски ветеран Џим Бродбент.

Свјетски медији већ причају о томе да ће ово бити улога за коју ће једна од најбољих холивудских глумица добити и трећег Оскара. 0 КОМЕНТАРА

  1. mitar i orhan, 28.11.2011. 00:19:40 [20425]

    „не баш лијепу Маргарет“

    Тачерка је успјела оно што нису сви мушкарци прије ње, а и послије ње – донијела је добре социјалне законе и ријешила трајно проблем хулигана на стадионима.;)

  2. Свака њој част, била је једна од најуспјешнијих премијера тог доба, али разлика је кад видиш мерил стрип, није то то 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *