Чеда: Нисмо расисти, солидаришемо се са играчима из Гане

БЕОГРАД – Предсједник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изразио је солидарност са нападнутим фудбалерима из Гане и нагласио да напади на било кога, а нарочито на стране играче и људе који су као странци дошли у Београд и нашу земљу, заслужују сваку осуду.  „И у овом моменту морамо да заштитимо сваку различитост и безбедност свакога […]

понедељак, април 4, 2011 / 12:16

БЕОГРАД – Предсједник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изразио је солидарност са нападнутим фудбалерима из Гане и нагласио да напади на било кога, а нарочито на стране играче и људе који су као странци дошли у Београд и нашу земљу, заслужују сваку осуду.

 „И у овом моменту морамо да заштитимо сваку различитост и безбедност свакога ко живи у овој земљи. Боја дреса или боја коже, националност или разлике у језику, било какав неспоразум, никада не смеју бити основ за напад или насиље”, навео је лидер ЛДП у саопштењу.

„Као политичар и председник странке која је била врло оштра и доследна у осуди трагичног напада на Бриса Татона и свих других облика насиља, и данас осећам обавезу да понудим нашу солидарност са Принц Тејгом и Домиником Адијом, нападнутим играчима Партизана из Гане, као и сваку могућу помоћ у смиривању тензија, нарочито у тренуцима када се за неколико дана игра фудбалски дерби, који је увек догађај са појачаним емоцијама и ризицима”, навео је Јовановић.

Он је истакао да све околности морају бити испитане и одговорни кажњени, али да се друштвена акција не може зауставити на томе.

„Увек је време за превенцију и за рад са младим људима, да би се овакве ситуације избегле. Не због угледа или имиџа нашег друштва, него због његове будућности и осећаја несигурности који је не сме бити хронична дијагноза наших живота”, навео је Јовановић у саопштењу.

Два, за сада сада непозната лица, вријеђала су данас на расној основи двојицу фудбалера „Партизана” и репрезентиваца Гане, Принса Тејга и Доминика Адија, речено је Танјугу у МУП-у Србије.

До инцидента је дошло око 15.30 у кафићу у тржном центру „Делта сити”, на Новом Београду.0 КОМЕНТАРА

  1. Хмм, не би ме чудило да су ЛДПовце организовани напад на партизановце, да би овај ппоказао како није расиста, својим тупавим солидариањем

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *