Чађо: Тероризам је цивилизацијско питање

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо истакао је данас да тероризам није везан за један простор, него да представља глобалну опасност са којом се сви морају суочити. Не постоје наши и њихови терористи, мањи или већи, јер је терористички акт могуће организовти било гдје и било када. Проблем тероризма је и цивилизацијско питање јер […]

уторак, март 29, 2011 / 15:05

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо истакао је данас да тероризам није везан за један простор, него да представља глобалну опасност са којом се сви морају суочити.

Не постоје наши и њихови терористи, мањи или већи, јер је терористички акт могуће организовти било гдје и било када. Проблем тероризма је и цивилизацијско питање јер су савремена друштва суочена са таквом врстом проблема" , рекао је Чађо на Мраковици, отварајући дводневну Међународну научностручну конференцију "Супротстављање тероризму – међународни стандарди и правна регулатива".

Према његовим ријечима, питање односа према тероризму је питање вјеродостојности и кредибилитета сваке владе и институције, па и сваког појединца.

"МУП РС у том погледу дефинисао је веома јасно приоритете рада. Приоритети су борба против криминала, корупције и тероризма", додао је Чађо.

Он је изразио наду да ће представници МУП-а РС дати пуни допринос у раду дводневне конференције и бољем разумијевању у борби против тероризма.

На дводневној конференцији, коју организује МУП РС у сарадњи са фондацијом "Ханс Зајдел", учествује око 90 представника из десет земаља.0 КОМЕНТАРА

  1. Nema gore Policije na svijetu od naše, ne znam čime se ministar hvali ! Ponovo zavladali punktovi, non stop se pozivamo na Evropu, a naša Policija postavila punktove ! Ovo nema nigdje, samo represija im u glavi, oni će dokusuriti ovaj narod kaznama, ne znaju za preventivu ! Samo kazne, kazne, a narod šuti i plaća ! Šta rade sa radarima, pa to nema nigdje, sigurno ! Pa kažnjavanje pješaka, a kako se oni ponašaju ! U Srbiji isto, Srpska posla, samo kažnjavaj i bij, ovaj napaćeni narod, koji ne zna kuda goni od svog jada. Mrzim našu Policiju ! x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *